fbpx
Selecteer een pagina

Laten we het over geld hebben. Een onderwerp dat vaak vermeden wordt, maar iedereen bezig houdt. Iedere keer weer een stukje maand over houden en nee zeggen tegen zaken die je graag wilt? Leef jij in een tekort of juist in overvloed?

Ik geloof dat je bankrekening een reflectie is van hoe je over geld denkt. Ik durf wel te zeggen dat ik daarin nog stappen heb te zetten. Ik zit vaak in een mindset van tekort. Ik roep dat dingen te duur zijn, ik ze niet kan betalen, maar ik vergeet te kijken naar wat het me oplevert. Dat is jammer, want dat zorgt ervoor dat ik geen overvloed ervaar. Terwijl dit er wel is, als je erin gelooft.

Ik heb de afspraak met mezelf dat ik op 1 september 2021 financieel vrij ben. Wat dat inhoud, lees je in deze blog…

Wat is financiële vrijheid voor mij?

Daar kan ik kort en krachtig over zijn: financiële vrijheid is voor mij doen en laten wat ik wil, zonder dat geld daarbij een rol speelt.

Ik wil graag leuke dingen doen met mijn mannen, zonder dat ik daarover ga wikken en wegen. Bepaalde investeringen durven doen in bijvoorbeeld coaching om mezelf nog verder te ontwikkelen, maar bijvoorbeeld ook in materiële zaken. Ik ben klaar met mijn eigen bullshit excuses op het gebied van geld en daar ga ik aan werken.

Ik zit nu in de situatie waarbij ik een WW-uitkering krijg, wat inkomsten krijg uit mijn bedrijf en we leven op het loon van mijn man. We hebben niks te klagen en ik ben enorm dankbaar voor het geld dat we maandelijks ontvangen. We doen al veel leuke dingen, maar we hebben nog meer mooie wensen. Ik gun mezelf en mijn gezin een mooie financieel vrije toekomst, waarbij we minder hoeven op te letten.

Maar niet alleen dat, als onze financiële situatie nog meer verbeterd, kunnen we anderen daarmee ook helpen. Dat is echt een droom van mij, anderen kunnen helpen met het geld dat ik verdien, zodat zij ook een beter leven voor zichzelf creëren.

Je bankrekening is een reflectie van jouw gedachten

Het afgelopen jaar heb ik me verdiept in mindset en hoe gedachten jou kunnen tegenhouden of juist kunnen versterken. Ik heb tientallen boeken gelezen, webinars en (mini) cursussen gevolgd. Tijd om deze kennis in de praktijk te brengen.

Er zit heel veel kracht in hoe je denkt. Van huis uit krijgen we overtuigingen mee, we worden geprogrammeerd door invloeden van buitenaf. Daar heeft niemand schuld aan, maar zorgt er wel voor dat jij op een bepaalde manier denkt.

Zo werkt dat ook met je moneymindset. Ik heb een hele reeks beperkende overtuigingen over geld en rijke mensen die helemaal niet waar zijn. Tijd om daarmee aan de slag te gaan. Door hieraan te werken ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën, die ervoor zorgen dat ik nieuwe inkomstenbronnen aan ga boren. Ik ga het kijken wat het beste voor mij werkt.

Stap 1 heb ik gezet, door het vinden van een baan niet te laten afhangen van de beschikbare vacatures, maar door zelf actie te ondernemen. Ik heb een pagina op mijn website gemaakt waar ik vertel over wie ik ben, wat ik zoek en welk bedrijf daarbij past. En het leuke is…. daar haakte een bedrijf op aan en nodigde me uit voor een gesprek. Wat hier verder uit voortkomt, weet ik nog niet, maar het voelt fantastisch. Op naar meer.

Geldmagneet

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer ik aandacht geef aan mijn geldverhaal en deze ga herschrijven naar hoe ik het wil, dat ik een verandering teweegbreng in mijn financiële situatie. Ik vind het een super interessant proces.

Voor je het weet ben ik een echte geldmagneet ;-). Ik heb voor deze journey een aparte website aangemaakt. Hier lees je alles over de stappen die ik zet op weg naar financiële vrijheid.

Ook op deze plek zal ik meer vertellen over mijn inzichten. Het leuke is dat sinds ik deze intentie voor mezelf heb uitgezet, er van alles stroomt. Ik ben me nu bijvoorbeeld aan het verdiepen in het aantrekken van een passief inkomen.

Een passief inkomen is een inkomen dat je verdient, zonder dat je er op dat moment iets voor hoeft te doen. Voorbeelden van een passief inkomen zijn:

  • Verkopen van online trainingen
  • Affiliate marketing
  • Royalty’s van een boek
  • Verkopen van een e-book
  • Dividend uit een aandelenpakket
  • Verhuur van ruimtes (als je ook de schoonmaak en ontvangst etc. uitbesteed)

Het is dus geld dat naar je toe kan komen terwijl jij je tijd aan andere zaken besteed. Niet alle voorbeelden hierboven zijn opties voor mij, maar wel een aantal.

Ik vind het een super interessant onderwerp en ik kijk er naar uit om hier dagelijks mee aan de slag te gaan.

Hoe is het met jouw huidige financiële situatie, word jij er blij van of zie je ook graag verandering?

Ik ben benieuwd hoe jij het aanpakt. Laat het me in de comments weten of stuur me een berichtje via Instagram.

afsluiting blog Margreet Stegeman

 

 

 

 

Spread the love