fbpx
Selecteer een pagina

Zo wordt kerst 2020 fantastisch!

Eén ding is zeker kerst 2020 wordt er eentje die niet snel vergeten. Het is de dag voor kerstmis. Dit jaar niet met de hele familie bij elkaar, maar met ons gezin alleen. We mogen maximaal drie mensen uitnodigen and that’s it.

Complottheorieën en samenzweringen

Je hoort om je heen dat het een complottheorie of samenzwering is. Of we geven de schuld aan het kabinet. De ene keer grijpen ze te snel in en de andere keer juist niet. De media staan er bol van. Wat je er ook van vindt, het brengt onrust. Mensen zijn angstig of gaan juist de strijd aan tegen de getroffen maatregelen.

Het is inderdaad een vreemde tijd, maar we bepalen zelf of we de onrust overnemen. Ik heb ervoor gekozen dat niet te doen. Al voor Covid volgde ik nauwelijks nieuws. Ik heb alle nieuwsapps van mijn telefoon gegooid. Als ik me wil laten informeren over de situatie rond het coronavirus bezoek ik de website van de Rijksoverheid en ik bekijk de cijfers van het RIVM.

Ik vertrouw erop dat het kabinet zich laat informeren door experts en dat ze op basis van deze gegevens beslissingen nemen. Soms pakt dat goed uit en soms minder. Neem jij altijd beslissingen die goed uitpakken? Vast niet. Ik zou niet graag in hun schoenen staan. Het beste voor het land en de inwoners willen. Maar ook de werkdruk in de zorg ligt ze zwaar op de maag. Niet weten wat het virus gaat doen en de druk van de landen om je heen. Zie jezelf maar eens staande te houden.

Het is wat het is

Het geeft mij rust dat ik ervoor kies om te vertrouwen om deze beslissingen. Dat wil niet zeggen dat ik alleen maar ja en amen zeg en geen vraagtekens heb bij bepaalde keuzes. Zeker wel, maat het is wat het is.

Ik kan me er enorm druk over maken, maar wat brengt mij dat. En daarbij heb ik de afspraak met mezelf dat ik me goed voel, ongeacht de omstandigheden. Ik baal er ook van dat alle kinderen weer thuis zitten en onderwijs op afstand krijgen. Ik vind het ook niet leuk dat we dit jaar niet met z’n allen bij elkaar kunnen zitten. Ik kom uit een gezin met vier broertjes, kerst is dan zo’n moment dat we met de hele gang bij elkaar zijn. Supergezellig!

We kunnen de schuld geven aan het virus of het kabinet. Maar uiteindelijk zijn we er zelf verantwoordelijk voor dat kerst 2020 slaagt. Daar kan geen virus of kabinet iets aan doen. Onze kerst wordt fantastisch, omdat ik besluit dat het zo is.

Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. We maken er ook dit jaar iets moois van. Hoe wij dat doen lees je hieronder.

Kerst 2020 cadeautjes - Margreet Stegeman

Kerst 2020 in huize Stegeman

We doen dit jaar precies hetzelfde als voorgaande jaren. We hebben de supermarkt leeggekocht en onze koelkast puilt uit. We gaan beide kerstdagen brunchen. De eerste kerstdag samen met mijn schoonmoeder en haar vriend. De tweede kerstdag met z’n vijven.

En natuurlijk komt het gourmetstel tevoorschijn. Ik denk dat 80% van Nederland gourmet met kerst, wij zijn daarin geen uitzondering. De jongens vinden het geweldig om in de weer te zijn met pannetjes. Zelf vlees braden, pannenkoekjes bakken en zich vol storten op de stokbroodjes en smeersels. Gezelligheid staat hierbij centraal.

Dit jaar hebben we voor het eerst loodjes getrokken en hebben we voor elkaar cadeautjes gekocht. Deze liggen ongeduldig te wachten onder de boom om geopend te worden. Eerste kerstdag als mijn schoonmoeder en haar vriend weg zijn, gaan we de cadeautjes uitpakken. Alleen al dat iedereen voor de ander een mooi cadeau heeft uitgezocht maakt het al geweldig.

Tweede kerstdag staat er weer een brunch op het programma. Aan het einde van de middag hebben we mijn ouders uitgenodigd om een borrel te doen. Mijn broertje en zijn vriendin organiseren een online pub quiz voor de hele familie. Superleuk en heel veel zin in. ’s Avonds hebben we rollade, zalm en allemaal andere lekkere hapjes.

We maken er dus twee fantastische kerstdagen van met ons gezin. Gelukkig kunnen we onze ouders uitnodigen, zodat ze niet alleen zitten met kerst.

Kerst 2020 wordt geweldig, no matter what! Ik wens jou dit ook toe. Geniet ervan met de mensen van wie je houdt.

Wat zijn jouw plannen voor de kerstdagen?

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Spread the love