fbpx
Selecteer een pagina

Als ondernemer is het belangrijk dat mensen je leren kennen. Als ze je niet kennen, kunnen ze ook niet van je kopen. Ik denk dat je het met me eens bent. Maar dat zichtbaar zijn is wel een dingetje natuurlijk.

Mensen gaan iets van je vinden, je vindt iets van jezelf. Zeker als je kiest voor bijvoorbeeld video: je hebt een rare stem, je haar zit niet goed, je hebt toch wel een beetje een onderkin. Zeker in het begin is dit iets waar je oplet. Bang wat anderen gaan vinden.

Allemaal belemmerende overtuigingen die je niet verder helpen. Stel jezelf eens de vraag: ben ik gaan ondernemen om me vervolgens onder een steen te verstoppen? Je hebt last van de bullshit excuses: ik ben niet goed genoeg en wie ben ik om dit te verkondigen. Je laat je door deze stomme excuses tegenhouden. Tijd om hiermee af te rekenen.

Niet zichtbaar, betekent geen business

Door jezelf niet te laten zien, zal je bedrijf niet groeien. Dat betekent geen inkomsten en dus geen bedrijf. En erger nog: je verspreid je missie niet. Jij bent om een reden begonnen met ondernemen, laat dat zien. Neem mensen mee in jouw wereld.

Het gaat vooral over beginnen en niet stoppen. Jij wordt vanzelf de online expert als je jezelf laat zien en je jouw kijker of lezer meeneemt in jouw proces. Je hoeft alleen maar te kiezen. Te kiezen om het te doen: ZICHTBAAR ZIJN.

Voor mijzelf is dit ook work in progress. Hier op mijn blog weet ik mezelf prima te verwoorden en vind ik het makkelijk om zichtbaar te zijn. Inspiratie genoeg. Maar op social media vind ik het vaak nog lastig om mezelf te laten zien. Maar ik vind het verspreiden van het uitdragen van mijn visie en mensen helpen belangrijker, dus ik besteed er wel aandacht aan.

In een eerdere blog heb ik het al eens gehad over de kracht van bloggen, wat het je bedrijf brengt als je het goed aanpakt. En dat is nog steeds mijn waarheid: bloggen werkt! Je kunt er je expertise mee laten zien, het is altijd terug te vinden en mensen houden ervan om informatie na te lezen. Ik kan nog veel meer voorbeelden opnoemen waarom een blog een goed idee is.

Deze combinatie werkt

Om een blog krachtiger te maken, kun je er voor kiezen om video in te zetten. Op deze manier bedien je ook de klant die niet graag leest of de klant die jou graag wil zien. De combinatie van video en tekst is echt fantastisch. Ze kunnen versterken elkaar. Ook al zijn videos maken, op dit moment, voor mij niet de weg van de minste weerstand, ik voel me wel geroepen om dit verder te onderzoeken. Op deze manier kan ik nog meer mensen bereiken en hun leven een stukje mooier maken. Dat is veel meer waard dan die stomme bullshit excuses.

Soms moet je uit je comfortzone stappen en het gewoon DOEN.

Snel en makkelijk zichtbaar

Deze week volg ik de gratis training van Zarayda Groenhart – Snel & Makkelijk Zichtbaar. Zij is echt een kei in haar vak en ik wil graag van haar leren. In de training leert Zarayda je wat video voor je kan doen, maar ze heeft ook een heel uitgebreid werkboek met een aantal scripts. Je hoeft alleen maar je camera aan te zetten en jouw informatie toe te voegen aan het script en op record te drukken. Klets gezellig in de camera, laat je publiek kennis met je maken en schrijf er vervolgens een blog over. Op deze manier kunnen mensen je ook via deze weg leren kennen. Misschien kun je er nog wat dieper op ingaan en via de blog kun je linken naar je aanbod. WIN-WIN als je het mij vraagt. Vind je het lastig of heb je geen tijd voor bloggen? Ik help je graag met het vertellen van jouw verhaal.

Volgens mij kun je nog instappen in de training van Zarayda. Zie ik je daar?

Het hoeft niet perfect

Ik vind het ontzettend leuk om de persoon achter het bedrijf te leren kennen. Ik ben zelf fan van stories op Instagram, op een ongedwongen manier kennis maken. En voor jou fijn, na 24 uur is de video verdwenen. Dat vond ik een fijne manier om het uit te proberen. Inmiddels maak ik IGTV’s en ander filmpjes in één take. Het maakt me niet uit dat het niet perfect is, want daar zit niemand op te wachten.

Ik ga voor meer zichtbaarheid en impact maken in de wereld. De wereld een stukje mooier maken in deze gekke tijden. Doe je mee? Laat jij zien wie je bent en reken jij ook af met die bullshit excuses? Laat het me weten in de comments of stuur me een DM op social media. Laten we elkaar aanmoedigen.

afsluiting blog Margreet Stegeman

Spread the love