fbpx
Selecteer een pagina

Mijn inzichten na het lezen van eten, bidden, beminnen van Elizabeth Gilbert

Het is je vast niet ontgaan dat ik een echte boekenwurm ben. Regelmatig deel ik op social media welke boeken ik aan het lezen ben. Mijn favoriete boeken vind je hier.

Per dag kan verschillen in welk boek ik lees. Het kan dus zijn dat ik drie boeken door elkaar lees. Lezen vind ik altijd fijn, maar de ene keer lees ik graag een zelfhulpboek, de andere keer een biografie of een feelgood roman.

Door te lezen waar ik zin in heb, kom ik in de flow en neem ik de informatie het beste in me op. Maar soms grijpt een boek me zo dat ik blijf doorlezen. Het boek eten, bidden en beminnen van Elizabeth Gilbert is daar een voorbeeld van. Ik ben echt een fan van haar schrijfstijl. In het boek gaat Elizabeth na een zware scheiding op zoek naar zichzelf. Ze reist hiervoor door drie landen Italië (waar ze vooral de taal leert en veel eet), India (waar ze in Ashram leert hoe ze het dichtste bij zichzelf en God komt) en Indonesië (op Bali leert ze hoe het leven er in Bali op toe gaat en gaat in de leer bij een medicijnman die haar leert mediteren op Balinese wijze).

Natuurlijk gebeurt er nog zoveel meer, maar daarvoor moet je echt zelf het boek lezen. Of de film Eat, Pray and Love kijken. Deze is te zien op Netflix. Ik heb de film nog niet gezien, maar staat zeker op mijn wensenlijstje.

Dit zijn mijn belangrijkste inzichten

Zoals ik al zei ben ik fan van de schrijfstijl van Elizabeth. Maar daarnaast ben ik heel nieuwsgierig naar de manier van geloven. Ik geloof zelf niet in GOD zoals in de bijbel, maar ik voel wel dat er meer is dan alleen ons aardse bestaan. Ik geloof dat er bepaalde energieën zijn waar wij geen weet van hebben. Ik vind het superleuk om ontdekkingstocht te gaan en te kijken hoe ik dit voor mezelf kan invullen.

Wat me vooral inspireerde lees je hieronder.

Schrijven als lifecoach - Margreet Stegeman

Maar wat me vooral inspireert, is hoe ze in verschillende delen van de wereld in gevecht is met haar gedachten. Dat waar je ook bent ze je blijven ‘achtervolgen’. Je moet echt met jezelf aan de slag om de gedachten die je niet langer dienen uit te schakelen. Ik zie ook veel herkenning. Ik ben niet op reis door de wereld geweest, maar heb wel mijn omgeving veranderd. Door van omgeving te veranderen hoopte ik op een oplossing. Kortom: ik zocht het buiten mezelf in plaats van in mezelf. Tijdens haar reis schrijft Elizabeth veel in haar geheime schrift. Door te schrijven komt zij tot God. Gaat ze in gesprek met haar God.

Tijdens het schrijven ga ik niet in gesprek met God. Voor mij heeft de naam God een negatieve lading. Maar door te schrijven kan ik wel in een soort van meditatieve toestand raken waardoor ik alles opschrijf wat er in me opkomt. Als ik mijn tekst teruglees staan er soms woorden waarvan ik niet doorhad dat ik ze opschreef. Het helpt me in contact komen met mijn innerlijke zelf. De manier om de verbinding met mezelf aan te gaan.

Precies het juiste moment

Het boek kwam precies op het juiste moment. Het is een bevestiging dat het echt heel goed werkt. Ook al gaat er maar een klein deel in het boek over deze manier van schrijven. Het triggert mij wel enorm in de stappen die ik wil zetten om meer vrouwen de magie van schrijven te laten ontdekken.

Het heeft mijn leven veranderd. Door te schrijven heb ik de dood van onze eerste zoon kunnen verwerken, ben ik uit mijn burn-outs opgekrabbeld en het hielp me bij het maken van belangrijke beslissingen in mijn leven.

Laatst las ik ergens dat een journal jouw lifecoach en psychotherapeut is die je mee kunt nemen in je tas. Dat vind ik een fantastische vergelijking. Zo werkt het voor mij ook.

Om meer vrouwen te inspireren heb ik een e-book gemaakt die handvatten geeft om te beginnen met schrijven en jouw schrijfgeluk te ontdekken.

 

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Spread the love