fbpx

Hoe word je succesvol?

Voordat je de vraag, hoe word ik succesvol, kun beantwoorden moet je weten wat succesvol is. 

Als ik de dikke van Dale erop nasla krijg ik het volgende antwoord: goede afloop, uitkomst of uitslag. Dit is natuurlijk voor niemand hetzelfde. De een is succesvol als ze € 100.000 omzet met hun bedrijf genereren, de ander is al succesvol als ze maandelijks € 1000 verdienen.

En succesvol ben je natuurlijk niet alleen op financieel vlak, het geldt voor alle gebieden in je leven. Dat is dus stap 1 om succesvol te worden. Weet wat voor jou succes is.

Wanneer ben ik succesvol?

Succes is voor mij niet alleen veel geld op mijn bankrekening. Ik streef wel naar financiële onafhankelijkheid, maar dat is voor mij niet de voorwaarde voor succes. Voor mij betekent succes veel meer dan alleen money money money.

Succes is voor mij dat ik mijn leef en onderneem vanuit fun and ease. Dit zijn tegelijkertijd mijn woorden voor 2021: FUN & EASE. Ik kan ‘succes’ hebben door een goed gevulde bankrekening te hebben. Maar als dat inhoud dat ik ’s nachts niet slaap, omdat ik te druk ben. Dat ik alleen maar van hot naar her ren of alleen maar dingen moet doen waar ik niet blij van wordt. Dan ben ik niet succesvol.

Ik heb mezelf jarenlang getergd door niet te doen waar ik blij van word. Enkel en alleen, omdat ik alleen succesvol was als ik aan de maatstaven van de maatschappij zou voldoen. In mijn ogen dan he, niet in die van anderen. Succes is krijgen wat ik wil en alleen door joy, fun and ease. Op mijn voorwaarden dus.

Sinds ik ervoor gekozen heb om mijn eigen geluk op nummer 1 te zetten. Dat is mijn sleutel tot succes!

Hoe word je succesvol - Margreet Stegeman

Happy for where I am, eager for more

Dat betekent niet dat ik al ben waar ik wil zijn. Een mens blijft altijd groeien, of je wilt of niet. Ik wil dat heel graag. Dat is één van de doelen in mijn leven. Ik word daar zo ontzettend blij van. Ik ben ontzettend blij waar ik nu sta, maar ik ben gretig om nog meer te leren.

Dat stukje leven en ondernemen vanuit fun & ease is dit jaar mijn prioriteit. Met alles wat ik doe toets ik dat aan deze twee woorden. Ook dit kan voor jou weer iets anders betekenen dan voor mij. En dat is wat je jezelf altijd moet afvragen, wat betekent het voor mij.

Zoek een rustig plekje en ga er eens goed voor zitten. Schrijf voor jezelf op wat succes voor jou inhoudt. En steeds als je iets hebt opgeschreven stel je jezelf de vraag: waarom vind ik dat. Dan kom je tot de kern. Dan ga je voelen wat succes voor jou is. En vandaar uit ga je een plan opstellen. Als je het namelijk tot in je binnenste voelt wat succes voor je betekent, dan komen de acties die je moet ondernemen vanzelf.

Good luck! En laat me vooral weten wat succes voor jou is. Dat kan door hieronder te reageren in de comments of mij een DM te sturen op Instagram.

 

Deze lifehack maakt een lifecoach of psychotherapeut overbodig

In deze blog deel ik meer over de tool die een lifecoach of psychotherapeut overbodig maakt. En het fijne is, je neemt ‘m zo mee in je tas. Benieuwd waar ik het over heb?

Visualiseren op papier

Visualiseren kan je helpen om je droomdoelen te bereiken. Maar hoe doe je dat? Visualiseren kan op verschillende manieren. In deze blog vertel ik je er alles over.

The Six Human Needs

Als mensen hebben we bepaalde behoeften. Tony Robbins heeft ons gedrag bestudeerd en er een model van gemaakt. The Six Human Needs. In deze blog vertel ik je er alles over.