fbpx
Selecteer een pagina

Ik zou zo graag meer tijd voor mezelf willen, maar er zitten maar 24 uur in een dag. Gebruik je dit excuus ook regelmatig? Op zich geen probleem natuurlijk, maar vaak is het een bullshit excuus dat ervoor zorgt dat je geen stap zet naar een verlangen dat je hebt. Als dat zo is, dan is er werk aan de winkel

Regelmatig krijg ik te horen hoe knap men het vindt dat ik iedere dag een uur ga wandelen. Jeetje, hoe doe je dat toch. Ik heb daar geen tijd voor. Maar is dat wel zo of liggen je prioriteiten ergens anders.

Ergens geen tijd voor hebben is een bullshit excuus. Iedereen heeft dezelfde 24 uur in een dag, maar iedereen vult het op zijn of haar eigen manier in. Daarin is geen goed of fout, maar het is belangrijk om te weten dat je een keuzen hebt.

Kiezen voor jezelf

Inmiddels ben ik een paar keer goed met mijn neus op de feiten gedrukt en heb ik geleerd hoe ik beter voor mezelf kan zorgen. Door voor mezelf te kiezen zorg ik ervoor dat ik me beter voel en mijn leven tot een feestje maak.

Tijd voor jezelf inplannen is niet makkelijk, dat weet ik als geen ander. Je hebt 100.000 bullshit excuses die ervoor zorgen dat je geen tijd voor jezelf neemt. En dat is zo dom! Ik ben meerdere malen over mijn grenzen heen gegaan en zover dat mijn lijf op een gegeven moment aan de bel trok. HO STOP, tot hier en niet verder.

Dit moet je zien te voorkomen en dat doe je door tijd voor jezelf in te plannen. Maar waar begin je als je agenda en vooral je hoofd al gevuld is met allerlei andere activiteiten. Het begint bij het maken van een keuze.

Mindset is everyting

Mindset speelt hierbij een grote rol. Wanneer je in de slachtofferrol blijft zitten, zal je nooit voor jezelf kiezen en blijf je jezelf zielig vinden. Door verantwoordelijkheid te pakken, geeft je jezelf de ruimte om wel voor jezelf te kiezen. Zeg tegen jezelf: vanaf vandaag neem ik verantwoordelijk voor mijn eigen leven! Voel het en geloof het. Daar gaat de verandering plaatsvinden.

Pak die agenda

Om tijd voor jezelf te maken, moet je echt gaan plannen. Daar zit het verschil. Als je niet plant, gaat het ook niet gebeuren. Je maakt een afspraak met jezelf en deze moet je nakomen. Afspraken met jezelf zijn het belangrijkste.

Pak je agenda of planner en schrijf eerst op welke afspraak je met jezelf wilt maken. Wil je bijvoorbeeld iedere dag een uur me-time inplannen of wil je een schildercursus volgen? Weet hoeveel tijd het gaat kosten, waar je het kunt doen en wat moet je ervoor regelen.

Vervolgens zet je alle verplichtingen die je hebt in je agenda: werken, sporten etc. Als het goed is heb je nu een overzicht van alle acties die je moet uitvoeren. Kijk goed voor jezelf waar er ruimte is om tijd voor jezelf in te plannen. Doe dit op een vast moment per dag of in de week. Zo is het makkelijker vol te houden. Vind je het nog moeilijk om een uur per dag vrij te plannen om te wandelen? Begin dan met een kwartier. Is je agenda al redelijk vol en weet je niet waar je het tussen moet passen? Overweeg dan om ’s ochtends eerder op te staan, zodat je taken al af kunt strepen en tocht die tijd vrij kunt maken

Waar een wil is, is een weg

Je mind denkt dan: kijk ze kan het wel. En je gaat ervaren hoe fijn het is om dat moment voor jezelf te hebben. Doordat je voelt hoe belangrijk het is, zal het hoger op je prioriteitenlijstje komen te staan. Het inplannen wordt makkelijker omdat je weet wat het je brengt. Van een kwartier ga je naar 20 minuten en zo bouw je het verder uit.

Als je maar wilt, is het altijd haalbaar. Je kunt alles bereiken wat je je maar kunt bedenken

No more bullshit excuses

Hoe zonde is het als je jezelf dit niet gunt. Enkel en alleen omdat een stemmetje in je hoofd roept dat je geen tijd hebt. Ga jezelf afvragen wat het je gaat brengen als je het wel toepast. Heb schijt aan wat anderen denken, want dat zorgt ervoor dat je de stap niet zet. Jouw man vindt het echt niet erg als jij meer tijd voor jezelf neemt, zeker niet als hij ziet dat het jou goed doet. Jij gunt hem toch ook een avondje voor zichzelf?

No more bullshit excuses dus en GO GO GO

Ik ben benieuwd of jij al tijd voor jezelf inplant of gebruik je het excuus dat je geen tijd hebt. Tijd kun je maken. Laat me weten waar jij graag meer tijd voor zou willen maken.

afsluiting blog Margreet Stegeman

Spread the love