fbpx
Selecteer een pagina

We zijn net weer gewend dat de kids naar school staan en nu is de vakantie alweer begonnen. Tenminste bij ons in de regio wel. As we speak zitten we in de vierde dag van de vakantie en het lijkt wel herfstvakantie in plaats van zomervakantie. Vandaag regent het al de hele dag, dus buiten spelen is niet aan de orde. Ik merk aan de jongens dat ze net weer gewend zijn op school en zich thuis snel vervelen. Ze zijn tenslotte al een hele periode thuis geweest. Ondanks dat ze thuisonderwijs kregen, hebben ze ook veel vrije tijd gehad. Waar ze normaal gesproken echt aan vakantie toe zijn na alle activiteiten op school en bij de voetbal, was dat dit jaar niet aan de orde.

Nu zitten ze thuis en vervelen ze zich regelmatig. Soms worden we gek van elkaar. Er zijn paar dingen die ik nu kan doen:

 1. Mezelf gek maken en steeds weer de confrontatie opzoeken;
 2. De jongens de hele dagen achter het beeldscherm zetten, of;
 3. Ik maak een plan de campagne samen met de boys om hun dagen fun en leuk te maken.

Je begrijpt misschien wel dat ik voor de laatste optie kies, alhoewel optie 2 ook best aanlokkelijk is. De jongens vervelen zich dan tenminste niet, maar ik hou er wel een schuldgevoel aan over. We gaan dus voor optie drie.

Ik ben niet zo’n moeder

Ik ben geen moeder die de hele dag met de kids op pad gaat om ze te vermaken of de hele dag door dingen met ze onderneemt. En de jongens zitten daar ook niet op te wachten, ze willen ook hun eigen gang gaan.

Op Instagram deed ik afgelopen week een oproep voor ideeën. En ik moet zeggen, er zaten hele goede tussen. Ik deel ze graag met je en vul ze aan met wat eigen ideeën:

 • Huttenbouwen;
 • Puzzelen;
 • Spelletjes doen;
 • Nerfgevecht houden;
 • Geocaching (dit heb ik nog niet geprobeerd, maar lijkt me wel erg leuk om te doen);
 • Kleurenposter inkleuren;
 • Kussengevecht;
 • Verstoppertje;
 • Knutselen
 • Stop motion filmpje maken;

Zo af en toe even tot rust komen bij de tv of een game spelen vind ik niet zo erg. Als het maar niet de hele dag is.

Kies een manier die bij jou past

Maar wat vooral belangrijk is dat je kiest voor de manier die bij jou past. Ben jij die moeder die wel graag de hele dag haar kinderen vermaakt, prima! Misschien vind jij het prima als ze de hele dag gamen, ook prima! Laten we het vooral onszelf niet te moeilijk maken door te kijken wat er van ons verwacht wordt. Als we daaraan beginnen maak je jezelf gek. Er is namelijk altijd wel iemand die iets van je vindt. En dat is oké!

Ik heb me er jarenlang door laten leiden, maar nu kijk ik naar wat voor mij goed voelt en daar ga ik voor. Niet alleen als moeder, maar ook als vrouw, ondernemer en als het om selfcare gaat.

Lieve vrouwen: laten we niet oordelen, maar liefde verspreiden. Daar heeft de wereld veel meer aan en is voor jezelf ook veel leuker.

Benader ook deze vakantieperiode met liefde. Bedenk dat je allebei graag een vakantie wilt waar je met veel plezier op kunt terugkijken. Als we iedere dag door moeten ploeteren om maar te doen wat de buitenwereld van ons verwacht, heb je alleen jezelf ermee.

Als je nog tips hebt om het lijstje aan te vullen, let me know.

afsluiting blog Margreet Stegeman

 

 

 

Spread the love