fbpx
Selecteer een pagina

Vanochtend tijdens mijn wandeling had ik geweldig inzicht. De zon kwam net op en ik genoot van de frisse lucht. Toen ik het bos inliep zag ik de zon in de verte schijnen.

Het leek wel goud dat blonk. Ik voelde de warme gloed van de zon op mijn huid prikken en dacht: wat ben ik ontzettend dankbaar dat ik mezelf dit gun.

Iedere dag gun ik mezelf deze wandeling en iedere dag zie ik weer iets moois, ook als de zon niet schijnt. Ik hou van de natuur, de bomen, de geur en hoe fantastisch is het dat ik mezelf toesta om iedere dag een wandeling in het bos te maken.

Jezelf het waard vinden

Dat is waar het om gaat: vind je het jezelf waard? Voordat de jongens vanochtend van huis fietsten, maakte ik de planning voor deze week en een to do list voor vandaag. Er is genoeg te doen en ik had ervoor kunnen kiezen om deze lijst eerst af te werken, maar dan had ik mijn geweldige gouden moment gemist.

Een jaar geleden was ik er anders mee omgegaan. Ik was eerst begonnen aan mijn to do lijst en als er nog tijd over was, zou ik gaan wandelen.

Maar ik kan je vertellen, dan blijft er geen tijd over. Er is altijd wel iets anders dat je aandacht vraagt: de kinderen, de was, de stofzuiger die roept, de vaat die zich opstapelt, mailtjes die binnen komen, nog even dit, nog even dat. En hoppa je dag is alweer voorbij. Je baalt dat je je selfcare momentje niet hebt gehad, voelt jezelf schuldig en misschien ben je zelfs wel boos op jezelf, omdat je weer niet naar buiten bent geweest. Herken je dat?

STOP ER NU MEE

Vanaf vandaag gaan we het anders aanpakken. Vanaf vandaag kies jij er voor om jezelf voorrang te geven. Is het echt zo simpel? JA!!!!

Waarom plannen we in onze agenda wel wanneer de kinderen moeten sporten, naar muziekles moeten of een speelafspraakje hebben? Maar niet de afspraken die we met onszelf maken? Best gek eigenlijk als je erover nadenkt, toch?

Een besluit nemen

Het gaat erom dat je vanaf nu besluit dat je jezelf boven aan de prioriteitenlijst plaatst. Wat is dat ene ding wat je al tijden wilt doen, maar wat er niet van komt. Je gaat mij niet wijsmaken dat je niet een half uurtje op een dag vrij kunt maken om iets voor jezelf te doen.

Als je graag een stok achter de deur wilt, dan mag je mij laten weten wat je vanaf nu voor jezelf gaat doen. Dat mag als comment hieronder of als privé berichtje op social media. Ik ben graag jouw cheerleader.

Welk doel wil jij deze week behalen en waarom? Als jij jezelf vraagt waarom, dan voel je nog sterker waar je het voor doet. Ga in op het verlangen achter het verlangen.

Hoe plan ik meer me-time in?

Nu je je verlangen helder hebt is het tijd om het in te plannen. Als je het niet inplant, ga je het niet doen. Totdat het een gewoonte is. En zelfs dan is het inplannen verstandig om zo niet jezelf voorbij te lopen. Pak je agenda en vul in welke afspraken je deze week hebt, welke moeten er echt gebeuren? Als het goed is hou je om deze afspraken heen nog ruimte over. Plan vervolgens iedere dag tijd in voor je verlangen.

Het kan zijn dat je uiteindelijk doel een uur wandelen per dag is, maar dat je weerstand voelt om gelijk een uur te gaan wandelen. Begin dan met een klein stapje. Ieder stapje is er eentje. Begin met een blokje om of een wandelingetje van 15 minuten. Je zult zien dat dit al het groot verschil maakt. Je maakt namelijk een keuze, je kiest voor jezelf. Ga na een week 20 minuten wandelen en breid het zo uit.

Dit werkt zo voor alles in je leven. Neem verantwoordelijkheid en ga het DOEN! Jij neemt verantwoordelijkheid voor je eigen geluk en gezondheid. Hoe krachtig is dat!

Wie doet ermee? Laat me hieronder weten welke keuze jij maakt.

afsluiting blog Margreet Stegeman

 

 

Dit is het filmpje dat ik maakte.

 

Spread the love