fbpx

Geen tijd? Wat een bullshit!!!

Eén van de meest voorkomende bullshit excuses is geen tijd hebben. Het is ook nog steeds een excuus waar ik voor moet waken. Maar ik tackle ‘m steeds sneller.

Er zijn zoveel redenen te verzinnen dat je ergens geen tijd voor hebt. Maar wat dacht je ervan om je te focussen op uitvogelen hoe je meer tijd vrij kunt maken? Naar mijn mening is het een kwestie van het jezelf gunnen. Je moet het prioriteit geven.

Geen tijd, betekent geen prioriteit

Als ik mezelf als voorbeeld neem, zei ik altijd dat ik geen tijd had om een flink eind te wandelen als ik moest werken. Want ik zat dan 9 uur vast op een kantoor en als ik thuis was dan moest ik ook van alles: kinderen die moeten sporten, het huishouden, koken, boodschappen etc. Heel veel excuses die ik gebruikte om niet te gaan wandelen.

Nu ik weet dat wandelen een vereiste is om me goed te voelen, maak ik het prioriteit. Het gaat er niet om dat je geen tijd hebt. Je geeft het geen prioriteit. En waarom niet? Dat moet je onderzoeken.

Drie redenen waarom je geen tijd hebt

Om te achterhalen waarom je roept dat je geen tijd hebt, is het belangrijk dat je weet waarom je dit zegt. Drie redenen waarom je geen tijd hebt zijn:

  • Je vindt het spannend, het is zo vet buiten je comfortzone dat je niet durft.
  • Het is niet belangrijk genoeg.
  • Je gunt het jezelf niet

Je vindt het spannend

Als je iets nieuws gaat ondernemen kan het natuurlijk heel spannend zijn. Maar laat het nooit de reden zijn om iets niet te doen. En zeker niet om het geen prioriteit te geven. Je wilt het niet voor niets. Misschien heb je dan iets aan mijn blog over angsten.

Niet belangrijk genoeg

Je kunt er ook geen tijd voor vrijmaken, omdat je het gewoonweg niet belangrijk genoeg vindt. En dat is helemaal oke. Wees daar ook eerlijk over ten opzichte van jezelf en de ander.

Je gunt het jezelf niet

Roepen dat je geen tijd hebt om iets ECHT voor jezelf te doen, maar vervolgens wel in allerlei werkgroepen op je werk en school stappen. Herken je jezelf daarin? Dan weet je dat je het jezelf niet gunt.

Tips om meer tijd vrij te maken

Wil je meer tijd voor jezelf of zaken die je belangrijk vindt vrijmaken? Dan is het tijd om die acties prioriteit te maken. Het begint met een keuze. Je kiest er BEWUST voor om tijd vrij te maken. Als je die keuze hebt gemaakt ga je kijken naar wat je op een dag doet en waar tijd te winnen valt. Wat dacht je van:

  • Minder tijd doorbrengen op social media
  • Die serie op Netflix niet bingewatchen, maar één aflevering kijken
  • Boodschappen online bestellen i.p.v. zelf naar de supermarkt gaan
  • Taken uitbesteden. Zoals het huishouden. Je kunt dit samen met je partner en kinderen doen of een schoonmaakster inhuren.
  • ’s Ochtends een half uur of een uur eerder opstaan.

En zo zijn er nog veel meer acties die je kunt ondernemen om meer tijd te winnen. Het allerbelangrijkste is dat je bewust kiest om iets prioriteit te geven. Van daaruit is alles uit te vogelen. Voel je een ja maar opkomen? Vraag jezelf dan af waarom je het zo graag wilt. Waarom is het zo ontzettend belangrijk voor je. Own je plek, tackle die bullshit excuses.

Hulp nodig? Let me know. Ik help je graag.

 

 

Waarom je niet moet wachten tot je pensioen

Deze man hierboven is mijn vader. Mijn vader haalde zijn pensioen niet. Afgelopen 7 augustus overleed hij plotseling. Er was niets aan de hand. Voor zover wij weten had hij geen klachten. Zowel de huisarts als het ziekenhuis had geen dossier van hem. Volgend jaar...

5 lessen die ik van mijn vader leerde

In deze blog deel ik 5 lessen die ik van mijn vader leerde. Mijn vader overleed vorige week plotseling. Natuurlijk haal je dan herinneringen op, maar ook de lessen die je van hem hebt geleerd.

Opnieuw kiezen

Jij kiest hoe je je voelt. In deze blog en podcast vertel ik je hoe je iedere keer weer opnieuw kunt kiezen hoe je je voelt en welke gedachten daarbij horen.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love