fbpx
Selecteer een pagina

Dit is mijn guilty pleasure!

Nu ik nauwelijks op social media te vinden ben, besteed ik mijn kostbare tijd anders. Waar ik eerder tijden op Instagram scrolde, heb ik mijn guilty pleasure weer opgepakt: het lezen van feelgood boeken en verhalen.

Zo het hoge woord is eruit. Ook hierin kan ik mezelf soms saboteren. Laat ik het maar niet tegen anderen zeggen. Want wat zullen ze er wel niet van vinden. Ahum, lekker boeiend. Niet alleen tegenover anderen, maar zeker ook tegenover mezelf. Want ja, kun je niet iets nuttigers lezen dan een feelgood roman?

Feelgood romans hebben verborgen boodschappen

Als ik het heb over feelgood, dan heb ik het niet over doktersromannetjes. Dat is met net te zoetsappig. Ik vind het wel fijn dat er een goede verhaallijn in zit. De opbouw is over het algemeen hetzelfde. Eerst moeten ze niets van elkaar weten, dan ontstaat er toch iets moois tussen twee mensen, het gaat mis en daarna komt het toch weer goed.

Als je het zo zwart wit bekijkt is er ook geen zak aan. Maar als je meegezogen wordt in een verhaal, dan is het goed. Wat mij betreft dan. Ook al weet ik dat het weer goed afloopt. Maar de manier waarop is niet altijd hetzelfde. Soms zelfs verrassend.

Daarbij vind ik in de boeken vaak ook iets terug waar ik op dat moment zelf mee bezig ben. Er zit altijd wel een boodschap in die ik op dat moment kan gebruiken. Dan kan ik echt stuiteren op de stoel en roepen: hell yes. Dat is het!

Ontspannen met een feelgood roman

Het zorgt er tegelijkertijd voor dat ik in een diepe ontspannen staat terecht kom. Alles om me heen vergeten en meegezogen worden in een verhaal. Het echt voor me kunnen zien. Ik vind het heerlijk. En dat is het belangrijkste. Ik laad ervan op. Het maakt dan niet uit wat een ander er van vindt.

Op dit moment ben ik de boeken van Jackie van Laren aan het lezen. Ik heb net de meisjesmagneet uit. Een heerlijk boek over een typische student die in een studentenhuis komt wonen waar ook een meisje woont die in een metalband zit. Hun levens kunnen niet verder uit elkaar liggen. Maar liefde laat zich niet in een hokje stoppen. Liefde laat zien dat alles mogelijk is als je maar wilt.

Dit boek laat heel mooi zien hoe Reinout, de student, op ontdekkingstocht gaat naar zichzelf. Zich niet langer wil laten leiden wat anderen van hem willen. Het vertelt heel mooi dat niet alles is wat het lijkt.

Tijd voor jezelf

Ik heb de eilandliefde serie ook gelezen. Die leest ook zo heerlijk weg. En zo zijn er nog veel meer boeken van Jackie waar je heerlijk bij kan weg zwijmelen. En die mooie levenslessen bevatten. Of niet, maar dan heb je wel heerlijk tijd voor jezelf gehad. Is minstens zo waardevol.

Ben jij stiekem ook

dol op feelgood romans. Of kom je er open en eerlijk voor uit? De boeken van Jackie zijn in ieder geval een aanrader. Laat je me weten of je ook tot de club behoort. En als je tips hebt, laat het me vooral weten.

Margreet Stegeman - handtekening

 

 

 

Ps. de links die verwijzen naar de boeken, zijn affiliate links. Dat houdt in dat als jij boeken bestelt via deze link, ik daar een percentage van krijg. Voor jou levert het geen extra rompslomp op.

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love