fbpx
Selecteer een pagina
Een lege pagina vol mogelijkheden - Margreet Stegeman

Een lege pagina vol mogelijkheden

Hoe je je dag begint bepaalt grotendeels hoe je dag verloopt. Wanneer ik me zwaar en moe voel, dan ettert dat de hele dag door. Maar als ik op een positieve manier mijn dag begin, dan merk ik dat ook de hele dag. Bewust ’s ochtends kiezen hoe je op wilt staan helpt daarbij. Deze blog is een vervolg op de vraag: waarom ben je vandaag opgestaan?

Morning pages

Sinds een paar jaar schrijf ik iedere ochtend als ik wakker word. Mijn intentie is om drie pagina’s vol te schrijven, gebaseerd op de zogenaamde Morning Pages van Julia Cameron. Het is een fijne reminder dat je iedere dag weer met een lege pagina kunt beginnen. Jij bepaalt wat er op deze pagina komt te staan.

Het lukt niet altijd. Soms word ik zo vermoeid wakker dat het niet lukt. Dan krijg ik mezelf niet omhoog gehesen in m’n bed. Toch schrijf ik meestal even in mijn journal, al is het alleen de intentie voor die dag. Hoe wil ik me voelen? Die intentie is zo waardevol gebleken. Die intenties zet ik sinds een half jaar denk ik. En het werkt. Nu word ik ’s ochtends nog steeds wel wakker met een gevoel alsof er een vrachtwagen over me is heengereden. Maar door te kiezen hoe ik me liever wil voelen, maak ik het verschil voor mezelf. En start ik de dag anders.

Ik voel me goed!!!

Vanochtend was ook zo’n moment. Ik werd wakker door de wekker, maar voor mijn gevoel was het nog midden in de nacht. Ik voelde een flinke hoofdpijn. Tot er ineens een stemmetje opdoemde dat zei: ik voel me goed!!! Ja, met drie uitroeptekens. Mijn mind begint dus al vanzelf te shiften. Hoppa, die heb ik al lekker in de pocket. Dit kan niet anders dan een geweldige dag worden.

Wat schrijf jij op jouw lege pagina vol mogelijkheden? Laat het me weten….

Liefs Margreet - Margreet Stegeman

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spread the love