fbpx
Selecteer een pagina

Er zijn zoveel krachtige tools die je kunnen helpen bij het oplossen van vraagstukken of het vinden van antwoorden op bepaalde dilemma’s. Een van die tools ligt ik vandaag uit, de power van schrijven

Al eerder heb ik het gehad over mijn gouden formule: mindset + wandelen + schrijven. Deze combinatie is echt goud waard.

Mindset is everything

Mindset is everything, hoe jij tegen zaken aankijkt kan echt het verschil maken. In podcast #003 heb ik het over mijn eigen ervaring bij het zoeken naar een leuke en passende baan. Dit proces verloopt niet zoals ik in eerste instantie had verwacht, maar door de juiste mindset aan te nemen heb ik mezelf wel getransformeerd naar een vrouw met meer zelfvertrouwen, zelfliefde en heb ik meer joy in mijn leven gecreëerd.

Werken aan je mindset is echt iets wat je iedere dag moet doen om je goed te voelen. Tenminste dat is mijn waarheid.

Dat doe ik zelf ook door iedere dag mijn dankbaarheid om te schrijven en te zien waar ik blij van word. Juist van de kleine dingetjes. Daarnaast lees ik veel en voed ik mijn brein met inspiratie en kennis. Maar ook het luisteren van podcasts en het kijken van inspirerende filmpjes dragen bij aan mijn positieve mindset. Dit hoeft voor jou niet te werken natuurlijk, maar er is altijd wel iets waardoor jij je beter kunt voelen en je mindset kunt shiften.

De power van…. schrijven

Bij het werken aan je mindset moeten we niet de power van het schrijven onderschatten. Hier zit zoveel kracht in en dat wordt nog veel te weinig gebruikt. In mijn eigen proces heeft dit mij zoveel opgeleverd dat ik het jou echt niet wil onthouden. Je moet weten wat voor een krachtige tool dit is. Ik vind het zonde wanneer iemand deze krachtige tools niet gebruikt, daarom ook deze blog.

Onlangs luisterde ik naar een podcast van Kim Munnecom waar ze het heeft over het leren denken als een succesvol persoon. Om succesvol te zijn hoef je geen ondernemer te zijn. Dat geldt voor alle vlakken in je leven. Het kan zijn op het gebied van relaties, gewicht, ondernemen etc.

Vaak roepen we: ik wil heeeeeeeeel graag ….., maar …. en dan volgen er heel veel excuses waarom je dit niet zou moeten doen. Als wel zo denken komen we nergens. Door de mindset aan te nemen: ik wil heeeeeeel erg graag EN ik ga er alles aan doen om dit te bereiken. Dat zorgt voor een hele andere lading en je gaat denken in mogelijkheden.

En daar komt de kracht van schrijven om de hoek kijken. Dit heeft mij al zo vaak heel veel nieuwe inzichten opgeleverd. Als ik ergens mee worstel, zet ik het op papier of in een word document. Het maakt niet uit hoe je het doet, de downloads gaan wel komen. Pen en papier werkt vaak wel het beste, omdat je dan beter in je opneemt wat je schrijft.

Hoe tof zou het zijn als…

Begin met op te schrijven wat je graag wilt: “Hoe tof zou het zijn als” of “Ik wil graag dit en ik wil dit voor elkaar krijgen”. Schrijf op dat je wilt weten hoe je dit gaat doen, letterlijk. Schrijf vervolgens op waarom je dit zo graag wilt en wat voor een gevoel het je moet geven. Dat zorgt ervoor dat de radars gaan draaien en door te schrijven schrijven schrijven, komen er vanzelf downloads die je verder gaan helpen. Ook kun je jezelf vragen gaan stellen zoals: “Ben ik klaar voor een nieuwe baan?”, “Waarom stap ik niet op die man af”, “Hoe komt het dat ik geen stappen zet om af te vallen?” Schrijf alles wat er in je opkomt bij deze vragen opmry, wat voel je en soms kom je tot verrassende ontdekkingen.

Voelt het nog zwaar en ongemakkelijk, schrijf dan op wat je wilt en hoe je je wilt voelen. Trek goede wandelschoenen aan en ga er opuit. En ga dan voelen, voelen wat de vraag met je doet, waarom je het zo graag wilt. Wandelen geeft ruimte in je geest. Bij mij gebeurd het heel vaak dat door het wandelen er puzzelstukjes op z’n plaats vallen. Maar het zorgt er in ieder geval dat je je fijner voelt omdat je even lekker buiten bent geweest en te hebben bewogen. Je voelt je daardoor vaak al anders. Pak pen en papier en ga weer schrijven. Het maakt niet uit wat je schrijft: het hoeven geen volzinnen te zijn of met perfecte grammatica. Als schrijf je alleen steekwoorden op, schrijf alles op wat er in je opkomt . It’s magic!!!!

Daarnaast kan schrijven je nog veel meer bieden, wat dacht je van het schrijven van je nieuwe verhaal. Hoe en wat, dat vertel ik in andere blog.

Ik hoop je hiermee een zetje in de goede richting te hebben gegeven. Heb je vragen of wil delen wat het je heeft opgeleverd? Ik hoor het heel graag.

afsluiting blog Margreet Stegeman

 

Spread the love