fbpx
Selecteer een pagina

Dagdromen tot leven wekken

In een eerder blog deelde ik al met je hoe fijn ik het vind om te visualiseren op papier.  Hoe tof zou het zijn als…..

Dagdromen op papier doe je zo

Woorden die als vanzelf op papier vloeien uit de pen. Dagdromen op papier. Ik vind het echt heerlijk. Je niet laten tegenhouden door zaken als geld, tijd en gedachten. Ik geloof erin dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt, als je voor jezelf die keuze maakt. Toch is het niet altijd zo makkelijk als het klinkt. Vaak zie je beren op de weg. Al weet je wel diep van binnen dat je het kunt bereiken. Om dat gevoel op te wekken en dichter bij mij dromen en verlangens te komen helpt het om mezelf te verliezen in mijn dagdromen. Dat doe ik natuurlijk op papier.

Door jezelf af te vragen: hoe tof zou het zijn als …, maak je een mooie start. Dagdromen op papier kent geen grenzen. Je mag en kan alles opschrijven wat je wilt. Je mag helemaal losgaan met het antwoord op de vraag hoe tof zou het zijn als?

Je dromen kracht bij zetten

Geef je dromen extra kracht door ze uit te schrijven. Staar eerst een lekker uit het raam en droom lekker weg. Dat doen we veel te weinig. Ongegeneerd dagdromen. We worden hier ook in beperkt, omdat het “niet normaal” is om even niets te doen. Het begint al als je klein bent en in de klas naar buiten staart. Je krijgt op je donder, want je let niet op. Ook op latere leeftijd wordt heet gezien als tijdverspilling.

Dat terwijl dagdromen zorgt voor een betere productiviteit en creativiteit. Creatiever in het bedenken van oplossingen. Door te dagdromen bedenk je misschien wel de oplossing voor een taak of probleem waar je al tijden tegenaan hikt. Je kunt je dagdromen extra kracht bijzetten door te gaan schrijven. Gun jezelf 5 tot 10 minuten om te dagdromen en schrijf je dagdroom op. Waar denk je aan, hoe voel je je daarbij en wat brengt het je? Hierdoor komen oplossingen vaak nog sneller “aanwaaien”.

Je dagdromen tot leven wekken

Dagdromen werkt op alle gebieden in je leven. Wat dacht je van:

  • Gezondheid
  • Afvallen
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Carrière
  • Gezinssituatie
  • Business wise

Ga heerlijk zitten en stel je voor hoe jouw mooiste leven op één van bovenstaande gebieden eruit zal zien. Gun jezelf dit en geniet ervan. En je weet het. Door je dagdromen op te schrijven en er dagelijks mee bezig te zijn zorg je ervoor dat het werkelijkheid wordt. Dat is mijn waarheid en is ook al meerdere keren bewezen.

Enjoy!

 

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love