fbpx
Selecteer een pagina

Hoe verloopt de communicatie tussen je brein en lichaam

Een vriendin belt. Jullie hebben elkaar al een tijdje niet gesproken. Je vriendin vraagt: Hoe gaat het met je?

Deze vraag stellen we standaard als we iemand tegenkomen of spreken. Negen van de tien keer zeggen we dat het goed gaat. Soms omdat het ook zo is, maar vaak ook omdat we geen zin hebben om de ander te vertellen hoe we ons echt voelen. Dat we niet eerlijk zijn tegen de ander is al een dingetje, maar heel vaak zijn we dat ook niet tegen onszelf.

Ik mag niet klagen

Heel veel vrouwen en misschien jij ook wel, cijfert zichzelf snel weg. Ik heb het toch goed voor elkaar? Ik heb een leuke baan, een leuke vent, een leuk gezin. Je doet alles voor ze, je staat klaar voor je vriendinnen en als er op school iets gedaan moet worden ben jij de eerste die zich aanmeldt.

Je hebt het goed voor elkaar en mag in jouw ogen niet klagen.  Alhoewel dit is een interessant onderwerp. Want wanneer heb je het goed voor elkaar? Is dat omdat je zelf vindt dat dit goed is zo of omdat de maatschappij en de mensen om je heen vinden dat je het goed hebt. We zijn snel geneigd mee te gaan in wat anderen goed voor ons vinden.

Voelen en communiceren

Een goede manier om te achterhalen of het goed met je gaat is door te kijken hoe je je voelt. Jouw lichaam en brein communiceren met elkaar. Het enige dat jij hoeft te doen is te luisteren en te voelen. Luister naar je lichaam. Je lichaam vertelt precies hoe jij je voelt.

Voel je je moe en futloos? Dan weet je dat je een stap terug moet doen. Ga op onderzoek uit en kijk wat de oorzaak is. Als je die hebt gevonden, ga je uitvogelen hoe je ervoor kunt zorgen dat het:

  1. Niet meer gebeurt.
  2. Voorkomen dat het nog eens gebeurt.

Heel vaak negeren we signalen van ons lijf. Niet aanstellen en doorgaan. Maar dat is geen oplossing. Daar is nog nooit iemand beter van geworden. Juist door te luisteren naar wat je lichaam je vertelt kom je erachter wat voor jou goed voelt

Hoe voel je je nu?

Neem eens de tijd om jezelf die vraag te stellen. Ga op een rustig plekje zitten en pak pen en papier erbij. Misschien heb je net als ik een journal. Schrijf eens op hoe je je voelt. Niet alleen vanuit je hoofd. Maar ook vanuit de signalen die je van je lichaam krijgt:

  • Hoe zit het met je ademhaling. Is deze rustig of zit je vaak hoog in je adem?
  • Hoe slaap je. Lig je vaak wakker en te piekeren. Of slaap je als een roosje?
  • Heb je fysieke klachten? Pijn in je rug, hoofdpijn, buikpijn. Het zijn allemaal signalen die ergens vandaan komen

Door dagelijks bij mezelf in te tunen en op te schrijven hoe ik me voel zorg ik ervoor dat ik de signalen sneller herken. Hierdoor kan ik ze sneller tackelen en blijf ik hoog in mijn energie. It’s magic 😉

Heb ik je geïnspireerd en wil je meer weten? Binnenkort lanceer ik een training waarbij we dieper op het onderwerp ingaan. Aan de hand van mijn gouden formule (mindset, schrijven en wandelen) ga je het leven creëren dat bij jou past. Je kunt je nu aanmelden voor de wachtlijst van mijn online training Schrijfgeluk.

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love