fbpx
Selecteer een pagina

Mijn succesformule om een blue monday tegen te gaan?

Op het moment dat ik deze blog schrijf is het de derde maandag in januari. Ook wel blue Monday genoemd. Blue Monday is volgens de kenners de meest deprimerende dag van het jaar. Je bent het jaar gestart met nieuwe energie. Er zijn goede voornemens gemaakt en je voelt de magie van een heel jaar dat voor je ligt. Een wit canvas. Maar als je een paar weken verder bent is er weinig over van die goede voornemens en leef je alweer in de waan van de dag.

Hoe kan dat toch?

Het is mijn waarheid dat het niet werkt, omdat je er niet dagelijks mee bezig bent. Ik schreef al eerder dat ik het ook liever droomdoelen noem dan goede voornemens. Dat vind ik te vaag klinken. Maar doelen stellen en er vervolgens niets mee doen, werkt ook niet. Ik geloof erin als je dagelijks met je doelen bezig bent op een positieve manier, je ze wel bereikt. Het gaat ook sneller dan je verwacht.

Het is wel belangrijk dat je het vanuit een positieve energie doet. Als het moeten wordt en het voelt zwaar, ben je niet goed bezig.

Het heeft alles te maken met hoe je tegen jezelf praat. Lees er meer over hieronder.

Hoe praat jij tegen jezelf op blue monday - Margreet Stegeman

Hoe praat je tegen jezelf?

Die positieve energie is er als je ook op een positieve manier tegen jezelf praat. Als je steeds weer negatieve gedachten en gevoelens hebt, voel je je niet fijn en ga je ook niet aantrekken wat je wilt. Dat heb ik al meerdere keren ervaren. Als ik bijvoorbeeld business wise iets lanceerde en het liep niet gaf ik al snel de markt de schuld. Het is wel heel moeilijk om op te vallen. Ik verwachtte er te veel van, was niet duidelijk genoeg in wat ik precies wilde EN het allerbelangrijkste ik geloofde er zelf niet in.

Als ik tegen mezelf zeg: de markt is lastig en ik weet niet goed hoe ik moet opvallen. Dan zeg ik eigenlijk: begin er maar niet aan, dit gaat je toch niet lukken.

Door tegen mezelf te zeggen: ik ben heel benieuwd wat dit me gaat brengen, ik ben blij met iedere aankoop want op deze manier maak ik het leven van iemand een stukje aangenamer. Dit klinkt al veel beter en straalt gelijk een andere energie uit.

Nog beter is: ik heb een fantastisch product en ik ga er 50 van verkopen. Dit gaat het leven van heel veel mensen veranderen.

Je moet natuurlijk wel geloven wat je tegen jezelf zegt. Vraag je daarom altijd af: wat kan ik nu geloven. Waar word ik blij van.

Mijn succesformule om een blue Monday tegen te gaan

Wat voor mij echt een wondermiddel is het opschrijven van mijn doelen. Niet alleen op blue Monday, maar altijd. Ze zo te formuleren dat ik er een blij gevoel van krijg en er 100% in geloof. Ook al zie ik nog niet gelijk voor me hoe ik deze doelen ga bereiken. Als ik er een blij en warm gevoel van krijg en weet dat het voor mij is weggelegd dan weet ik dat ik op de juiste frequentie zit. Door het te blijven opschrijven, prent ik het in mijn onderbewustzijn en ga ik er echt in geloven. Met als uiteindelijk resultaat: mijn droomdoel die werkelijkheid wordt.

Heb jij last van blue Monday of heb je alles onder controle?

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Spread the love