fbpx

Mijn succesformule om een blue monday tegen te gaan?

Op het moment dat ik deze blog schrijf is het de derde maandag in januari. Ook wel blue Monday genoemd. Blue Monday is volgens de kenners de meest deprimerende dag van het jaar. Je bent het jaar gestart met nieuwe energie. Er zijn goede voornemens gemaakt en je voelt de magie van een heel jaar dat voor je ligt. Een wit canvas. Maar als je een paar weken verder bent is er weinig over van die goede voornemens en leef je alweer in de waan van de dag.

Hoe kan dat toch?

Het is mijn waarheid dat het niet werkt, omdat je er niet dagelijks mee bezig bent. Ik schreef al eerder dat ik het ook liever droomdoelen noem dan goede voornemens. Dat vind ik te vaag klinken. Maar doelen stellen en er vervolgens niets mee doen, werkt ook niet. Ik geloof erin als je dagelijks met je doelen bezig bent op een positieve manier, je ze wel bereikt. Het gaat ook sneller dan je verwacht.

Het is wel belangrijk dat je het vanuit een positieve energie doet. Als het moeten wordt en het voelt zwaar, ben je niet goed bezig.

Het heeft alles te maken met hoe je tegen jezelf praat. Lees er meer over hieronder.

Hoe praat jij tegen jezelf op blue monday - Margreet Stegeman

Hoe praat je tegen jezelf?

Die positieve energie is er als je ook op een positieve manier tegen jezelf praat. Als je steeds weer negatieve gedachten en gevoelens hebt, voel je je niet fijn en ga je ook niet aantrekken wat je wilt. Dat heb ik al meerdere keren ervaren. Als ik bijvoorbeeld business wise iets lanceerde en het liep niet gaf ik al snel de markt de schuld. Het is wel heel moeilijk om op te vallen. Ik verwachtte er te veel van, was niet duidelijk genoeg in wat ik precies wilde EN het allerbelangrijkste ik geloofde er zelf niet in.

Als ik tegen mezelf zeg: de markt is lastig en ik weet niet goed hoe ik moet opvallen. Dan zeg ik eigenlijk: begin er maar niet aan, dit gaat je toch niet lukken.

Door tegen mezelf te zeggen: ik ben heel benieuwd wat dit me gaat brengen, ik ben blij met iedere aankoop want op deze manier maak ik het leven van iemand een stukje aangenamer. Dit klinkt al veel beter en straalt gelijk een andere energie uit.

Nog beter is: ik heb een fantastisch product en ik ga er 50 van verkopen. Dit gaat het leven van heel veel mensen veranderen.

Je moet natuurlijk wel geloven wat je tegen jezelf zegt. Vraag je daarom altijd af: wat kan ik nu geloven. Waar word ik blij van.

Mijn succesformule om een blue Monday tegen te gaan

Wat voor mij echt een wondermiddel is het opschrijven van mijn doelen. Niet alleen op blue Monday, maar altijd. Ze zo te formuleren dat ik er een blij gevoel van krijg en er 100% in geloof. Ook al zie ik nog niet gelijk voor me hoe ik deze doelen ga bereiken. Als ik er een blij en warm gevoel van krijg en weet dat het voor mij is weggelegd dan weet ik dat ik op de juiste frequentie zit. Door het te blijven opschrijven, prent ik het in mijn onderbewustzijn en ga ik er echt in geloven. Met als uiteindelijk resultaat: mijn droomdoel die werkelijkheid wordt.

Heb jij last van blue Monday of heb je alles onder controle?

Kennis + weten = wijsheid

Je kunt nog zoveel weten en zoveel kennis opdoen. Maar het werkt pas als je echt toepast in je leven. Dat heb ik zelf ondervonden. Pas toen ik in de actiemodus kwam veranderde alles in mijn leven.

Hoe verloopt de communicatie tussen je brein en lichaam

Ons brein en lichaam communiceren 24/7 met elkaar. Maar wij luisteren niet altijd. Hoe zorg je ervoor dat je beter leert luisteren naar jezelf? In deze blog lees je er alles over

Hoe wil jij ’s ochtends wakker worden

Jarenlang voelde ik met moe en futloos als ik ’s ochtends wakker werd. Ik sleepte mezelf de dagen door. Totdat ik het niet langer zo wilde. In deze blog en bijbehorende podcast vertel ik wat ervoor zorgde dat ik nu wel blij en vrolijk mijn bed uitspring.