fbpx
Selecteer een pagina

Ben je eerlijk tegen jezelf?

Jeetje zeg wat is er de afgelopen weken veel gebeurt. Ik ben niet veel online geweest. Weinig blogs/ columns geschreven. En social media, daar kan ik helemaal mijn weg niet meer vinden.

Moet je medelijden met me hebben? Zeker niet. Ik zit in een fantastische reis. Daar gaat al mijn aandacht naar toe op het moment. Al vind ik het fantastisch om mijn reis te delen, ik koos ervoor om in mijn eigen bubbel te zitten. En dat bevalt goed.

Het experiment

Begin december startte ik met een experiment voor mezelf. Ik wil niet langer in angst leven. Hmmm, dit klinkt wel heel dramatisch. Zo erg is het niet. Maar door het vele journalen en reflecteren kwam ik erachter dat ik steeds weer op hetzelfde punt in mijn leven uitkom. Inmiddels weet ik dat er dan een overtuiging achter schuil gaat. Ik had alleen niet gelijk paraat welke overtuiging dat dan is.

Tijd voor actie! Ik ga niet over mezelf afroepen dat het dan maar zo moet zijn. Ik wil geen slachtoffer zijn. Met het experiment wil ik die overtuigingen bloot leggen. En gelijk shiften. Ik wil onderzoeken of het werkt als ik er vol vertrouwen instap. Niet vanuit angst, maar vanuit vertrouwen.

Inner joy

Om in het vertrouwen te komen moet ik contact maken met mijn inner joy. Dat klinkt misschien wat zweverig. Maar het is niets minder dan dat ik naar mijn intuïtie wil luisteren. Ik ga helemaal aan op de term inner joy. Ik ben dol op het woord joy. Daar krijg ik een warm gevoel van. Maar genoeg daarover ;-).

De vraag was: hoe kom ik bij mijn inner joy. Waarschijnlijk lig je nu in een deuk, omdat het antwoord natuurlijk super voor de hand ligt. Mijn inner joy bereik ik via mijn pen. Jij wist het al hè. Bij mij duurde het even. Ik ben kampioen in het moeilijk denken.

Groeien via mijn pen

Oké via mijn pen kom ik dus in contact met mijn inner joy. Maar ook met mijn ego. Ego is het tegenovergestelde van mijn inner joy. Mijn ego spuit de angsten over mij uit. Neemt mijn gedachten over. En laat me soms slecht voelen over mezelf. Het mooie is dat ik mijn ego ook tref via mijn pen. Dat is fantastisch want het zorgt gelijk voor bewustwording. Het laat me inzien hoe ik tegen mezelf praat.

Brandhaard

Juist door die niet helpende overtuigingen eruit te laten. En op papier te zetten, kom ik verder. Hierdoor groei ik. Als ik ze wegstop ben ik verder van huis. Dan gaan ze broeien en voor je het weet heb je een hele brandhaard. Dat zorgt ervoor dat ik mezelf kwijt raak. Daar schiet ik niets mee op.

Door deze overtuigingen op papier te zetten, komt 99% van de tijd mijn inner joy vanzelf aanwaaien. Ik denk dat ze het niet kan aanzien dat ik mezelf zo naar beneden haal :-). En terecht, dat is ook nergens voor nodig

De angel eruit trekken

Door me te focussen op mijn experiment. Vooral joy te ervaren en in het vertrouwen te stappen moest ik eerst op zoek naar de angel. Ik kom niet voor niets steeds weer op hetzelfde punt uit. Als ik weet waar ik mezelf saboteer, kan ik makkelijker die shift maken.

Mijn vriendin Célie en ik zitten in dezelfde fase. We zijn allebei zoekende naar wat we nu willen. Hoe we ons leven invulling gaan geven. En onderzoeken we waar we voldoening uithalen.  We namen er een podcast over op: trek die angel eruit!

In de podcast hebben we het over de angel eruit trekken. Om verder te kunnen moeten we weten waardoor we ons laten tegenhouden. Daar ben ik afgelopen week mee aan het journallen geweest.

Eerlijkheid duurt het langst

Bij mij kwam heel sterk naar voren dat ik vind dat ik niet goed genoeg ben. Dat is wat mij al die tijd heeft tegengehouden in mijn ondernemerschap. Er was altijd iemand beter, wat zullen ze wel niet van me denken. Ik kan geen kinderen vermaken tijdens een kinderfeestje, ik ben niet creatief genoeg, ik pas niet in het wereldje, mijn naaiwerk is niet goed genoeg. En zo zijn er nog veel meer bullshit excuses die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd.

Deze conclusie kwam best hard aan. Maar tegelijkertijd voelt het ook als een opluchting. Dat ik eindelijk weet waar het aan ligt. Ik kan mezelf voor m’n kop slaan. Maar daar los ik niets mee op. Daarmee verander ik het leven niet. Het helpt me wel om alert te zijn in de toekomst. Ik weet dat ik mezelf hiermee saboteer. Eerlijk zijn tegen jezelf is heel waardevol.

Het helpt je inzicht te krijgen en tegen jezelf liegen maakt je alleen maar verdrietig. Of in het ergste geval ziek. Door niet eerlijk te zijn plant je zaadjes voor een burn-out op een later moment. Ik kan je vertellen: dat wil je hoe dan ook voorkomen.

Kortom er gebeurt van alles. Ik vind het echt een feestje. En ik beloof je dat ik heel snel weer een update geef.
Laat me weten of je je erin herkent. En bij jij eerlijk tegen jezelf?

Margreet Stegeman - handtekening

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Spread the love