fbpx
Selecteer een pagina

Ondernemen vanuit fun and ease. Wie wil dat nu niet. Ondernemen hoeft niet zwaar te zijn, maar dat is niet altijd mijn waarheid geweest. De ondernemers die ik voorbij zag komen werkten allemaal 100 uur per week, waren nooit thuis en als ze thuis waren moest er nog steeds gewerkt worden.

Maar dat hoeft helemaal niet, je kunt het ondernemen juist leuk en makkelijk maken. Op de voorwaarden die jij wilt. Dat is namelijk de vrijheid die je hebt als ondernemer. Maar hoe zorg je ervoor dat je onderneemt vanuit fun and ease?

Hieronder vind je 5 manieren om te ondernemen vanuit fun and ease

1  –  Ga op zoek naar jouw zone of genius

Wanneer je gaat ondernemen is het belangrijk om te kijken naar wat geld oplevert, waar een markt is. Maar het allerbelangrijkste is dat je iets kiest waar je van aan gaat. Wat is iets wat je makkelijk afgaat? Waar hoef je geen moeite voor te doen en kun je anderen mee helpen? Ga op onderzoek uit. Ook als je nu al ondernemer bent. Als het zwaar voelt, dan klopt er iets niet in je verhaal. Je kunt dit veranderen, maar je moet er wel voor open staan. Ga eens op een fijne rustige plek zitten en ga van je af schrijven. Blijf dichtbij jezelf, anders werkt het niet.

2  – Doelen stellen

A goal is a dream with a deadline. Als je weet waar je een ander mee kunt helpen en je voelt het helemaal, kun je doelen gaan stellen. Wat wil je bereiken, welke impact wil je maken in de wereld. Ga daarmee aan de slag. Op deze manier krijg je helderheid en werk je echt ergens naar toe. En weet dat zo’n doel niet vast staat. Je hebt altijd een keuze om een andere koers te varen of een andere bestemming te kiezen. Ga nu vooral voor wat goed voelt. Ga uit je hoofd en voel wat je nodig hebt.

3  –  Actie in de Taxi

Action brings clarity zegt mijn coach altijd. En dat is ook zo. Begin gewoon en onderneem actie. Tune in op je doel en onderneem de actie die als eerste in je opkomt. Geef inspiratie de ruimte, schrijf het op en laat het even op je inwerken. Alle puzzelstukjes vallen vanzelf op hun plek.

4  – Samen is nog leuker

Ga op zoek naar een businessbuddy. Iemand waar jij mee klikt, iemand die op hetzelfde level zit als jij, met dezelfde denkwijze. Samen is leuker en brengt je verder. Als je het samen doet, heb je een stok achter de deur en je kunt elkaar upliften. Voor mij werkt dit echt heel goed. Samen sparren over onze bedrijven, elkaar een spiegel voorhouden. Deze stok achter de deur zorgt ervoor dat je jouw bullshit excuses om niet door te pakken geen kans geeft.

5  – Experimenteer

Maak van ondernemen een spel, zet jezelf niet vast. Ga op onderzoek uit en ga experimenteren. Hou je oren en ogen open om te horen en te zien wat er om je heen gebeurt. Leer van anderen en pas systemen en strategieën toe in jouw business om te zien of ze bij je passen en voor je werken. Sinds ik die insteek heb, is het ook echt leuker. Ik ben degene die bepaalt op welke manier ik het ga en wil doen. Voelen dat ik die vrijheid heb, maakt het alleen al veel leuker.

Geniet van het proces en ga ondernemen vanuit fun and ease

De belangrijkste boodschap is om te genieten van het proces. Maak het fun, ook al is het iets waar je niet zo blij van wordt. Hou je niet van het bijhouden van je administratie? Zet een lekker muziekje op, steek een kaarsje aan en ga aan de slag. Zit je vast in een bepaalde strategie of doel: ga eens kijken wat je tegenhoudt en waar je niet blij van wordt. Soms zijn het kleine aanpassingen die het verschil kunnen maken.

Plan regelmatig een moment in waarbij je aan je bedrijf werkt. Kijk waar je nu staat, waar je naar toe wilt en hoe je daar gaat komen.

Je kunt alles bereiken wat je wilt! Go for it. Onderneem vanuit fun and ease.

Onderneem jij ook al vanuit fun and ease of is er nog werk aan de winkel?

afsluiting blog Margreet Stegeman

 

 

Spread the love