fbpx
Selecteer een pagina

2020 was FANTASTISCH, omdat…….

Het einde van het jaar is in zicht en dat is voor veel mensen tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar en dat wordt ook massaal gedaan. Geweldig natuurlijk! Maar helaas zie je dit jaar dat de terugblikken vooral negatief zijn. Ze zitten boordevol herinneringen om wat we niet konden doen en waarin we beperkt werden.

Ik doe daar NIET aan mee. Sterker nog, ik wil het jaar positief afsluiten en wil daar zoveel mogelijk mensen in meenemen. Dus als je dit leest: DOE JE MEE?!

LET’S SPREAD SOME LOVE! Er is zoveel moois te zien, ondanks de geldende coronamaatregelen. Voor iedereen is er iets moois om op terug te kijken, dat weet ik zeker. Door dit jaar positief af te sluiten en te kijken naar wat voor een moois het heeft gebracht. Zo leggen we een fijne basis voor het nieuwe jaar. Het is zo waardevol om te kijken wat voor een moois dit jaar wel heeft gebracht.

Harde klappen

Ook in de hoeken waar de klappen gevallen zijn, is iets moois te zien. Als je er maar voor openstaat. Heb je het afgelopen jaar in de zorg gewerkt en ben je afgepeigerd? Bedenk dan wat je hebt betekent voor al die mensen die jij zorg verleende. Hoe dankbaar deze mensen en hun families zijn dat jij er voor ze was.

Werk je in de horeca en heb jij ook een dreun gekregen? Probeer het om te draaien en te kijken naar wat voor een geweldige nieuwe oplossingen je hebt bedacht om jouw klanten toch een feestje te bezorgen.

Ben je je baan verloren? Zie het dan als een nieuwe mogelijkheid om iets moois voor jezelf op te bouwen. Misschien wel iets heel nieuws! Geweldig toch?

Om 2020 positief af te sluiten heb ik iets leuks voor je. Lees snel verder…

2020 was fantastisch - Margreet Stegeman

 Je hebt altijd een keuze

Jij KIEST hoe je je hieronder voelt. En je hoeft je echt gelijk geweldig te voelen, maar weet dat je altijd kunt kiezen voor een gedachte die minder erg is. Dit geeft ruimte om alles in perspectief te plaatsen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Zie het als avontuur.

Het helpt mij heel goed om op te schrijven hoe ik me voel. Je hoeft je niet in te houden. Schrijf alles op wat K*T is en laat de tranen stromen als ze er zijn. Hou niets tegen en schrijf alles op. Daarna schrijf je op hoe je wilt dat het is. Schrijf het zo alsof het al zo is, in de tegenwoordige tijd dus. Doe dit iedere dag en lees dit keer op keer. Er komen dan vanzelf ideeën en oplossingen op je pad die je dichter bij dat doel brengen. Geloof me maar.

Spread some love

Om nog meer liefde te verspreiden heb ik templates gemaakt voor Instagram stories. Templates waarin jij kunt vertellen waarom 2020 zo’n fantastisch jaar was. Deze kun je downloaden en in jouw story plaatsen. Kies de template die het beste bij jou past. Ik zou het geweldig vinden als je mij tagt. SPREAD SOME LOVE AROUND THE WORLD.

 

Het verschil tussen long covid en een burn-out

Ik schreef weer een blog. Dit keer een reactie op het programma Hollandse Zaken over het onderwerp long covid. Er wordt een vergelijking gemaakt met een burn-out. Laat ik nu ervaringsdeskundige zijn op beide vlakken. Er is een wezenlijk verschil, maar ook overeenkomsten. Welke dat zijn lees je in deze blog.

Slaat de verveling al toe?

Mensen kennen mij als een bezige bij. Ik ben altijd wel in de weer. Ik werk op de camping, ik heb mijn eigen blog, ondersteun andere ondernemers, ben vrijwilliger op school en bij de voetbal, ik heb een huishouden, ik hou van creatief bezig zijn etc. De verveling...

Knap staaltje energiemanagement

En ineens heeft energiemanagement een heel andere betekenis. Waar is ik eerder over mijn grenzen ging en gewoon niet wilde stoppen, terwijl ik ook wel wist dat doorgaan niet per se betekent dat het je ook resultaat oplevert. Nu is dat heel anders. In deze blog lees je er meer over.

Spread the love