fbpx
Selecteer een pagina
Zaadjes planten om met de stroom mee te zwemmen - Margreet Stegeman

Zaadjes planten om met de stroom mee te zwemmen

Dit weekend gooide ik de app van Instagram weer eens van mijn telefoon. Als je me al wat langer volgt weet je dat ik een haat-liefde verhouding heb met het platform. Ik vind het heerlijk om inspirerende mensen te volgen en mezelf te voeden met hun positieve energie. Maar tegelijkertijd kost het me ook energie. Nou ja, alles kost energie natuurlijk.

Daarbij ga ik ongemerkt mezelf vergelijken met anderen. Terwijl ik dat niet wil. Want ik loop mijn eigen pad, net als ieder ander. Ik heb soms de tijd nodig om het allemaal te laten landen. Wat ik om me heen zie en hoor. En om te voelen of het ook voor mij zou kunnen werken. Inmiddels weet ik heel goed dat wat voor een ander werkt, voor mij niet zo hoeft te zijn.

Je almachtige brein

Al is dat brein daar wel mee bezig. Het wordt gevoed door platformen als social media, tv-reclames etc. Je krijgt dan het FOMO-gevoel of je denkt wauw dit werkt echt. Je kent het misschien wel dat je jezelf laat gek maken door de reclames op tv of de gesponsorde stories op Instagram. Ik heb het vooral met boeken of korte trainingen waardoor ik getriggerd word. Het gevoel dat ik dit moet doen om me beter te voelen. Of mijn gedachten om te buigen naar positiviteit of dat is de manier om te helpen bij mijn herstel. Of om te groeien als mens.

Toch heb ik het niet persé nodig en wil ik meer vertrouwen op mijn intuïtie die mij vertelt wat ik nodig heb. Daarbij mag ik ook meer vertrouwen op de zaadjes die ik plant dat ze tijd nodig hebben om uit te komen. Als je een zaadje plant heb je doorgaans niet de volgende dag een prachtige bloem of boom. Eerst moeten de wortels schieten om een stevig fundament te vormen. Dan pas is het tijd om naar het zonlicht toe te groeien. Bij een bloem gaat het sneller dan een boom voordat deze volgroeid is.

Wat heeft long covid herstel te maken met bamboe?

Ik denk dat ik mezelf kan vergelijken met een bamboe. Ik las hier voor het eerst over in het boek Deep Relax van Eliane Bernhard (aff). Wat overigens een aanrader is. Een bamboe kan namelijk jarenlang onder de grond wortels vormen zonder dat je maar iets ziet aan de bovenkant. Om daarna als ze dan boven de grond groeien een flinke groeispurt te maken. Ik ben nu bezig met dat fundament onder de grond en wie weet schiet ik straks flink uit de grond. Het zou kunnen, toch? Daar hou ik me aan vast.

En niet alleen dat. Ik mag vertrouwen op wat het leven mij geeft en met de stroom meedeinen. En er niet als een gek tegen in proberen te zwemmen. Ik ben niet zo’n geweldige zwemmer en me met de golven mee laten voeren voelt beter. Een mooie reminder voor mezelf.

In welk team zit jij? Mee laten voeren door golven of zwem je er liever tegenin? Laat hieronder een reactie achter of stuur me een berichte op Instagram.

Liefs Margreet - Margreet Stegeman

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spread the love