fbpx
Selecteer een pagina

Al maandenlang houdt het ons land in greep, we moeten over op het nieuwe normaal. Het doet vooral veel stof opwaaien in Nederland, omdat we het gevoel dat we beperkt worden in onze vrijheid. We moeten afstand houden tot elkaar, grote mensen massa’s vermijden en zo min mogelijk bij elkaar zijn in binnenruimtes.

De ontwikkeling zal zijn dat er meer thuisgewerkt gaat worden, grote evenementen moeten op een andere manier worden ingericht en verjaardagen vieren we alleen nog in de zomer met grote groepen als we buiten kunnen zitten ;-). Dat laatste is natuurlijk een geintje, maar de andere twee maken kans om werkelijkheid te worden.

Het kan grote gevolgen hebben voor bepaalde branches en type mensen. Als jouw werkgever besluit dat je thuis moet werken en jij hebt het gevoel dat de muren op je afkomen. Daar word je niet gelukkig van. Als je in de evenementenbranche werkt ziet het er ook niet heel rooskleurig uit.

Herschrijf je oude verhaal

In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, kun je er ook voor kiezen om het nieuwe normaal te gebruiken om je eigen verhaal te herschrijven. In deze coronaperiode ben je vast zaken tegengekomen waar je niet blij van werd, die je graag anders ziet.

Laten we het voorbeeld van thuiswerken nemen. Je voelt alsof de muren op je afkomen en mist het contact met collega’s. Als je werkgever besluit dat jullie grotendeels thuis gaan werken, kan dat je aanvliegen. De situatie zal niet veranderen, maar door er anders naar te kijken en te handelen, maak je het voor jezelf leuker.

Je oude verhaal mag je herschrijven. Pak pen en papier en schrijf op hoe je het wel graag voor je ziet. Bijvoorbeeld: wat fijn dat ik de vrijheid heb om thuis te werken, ik heb de lekkerste koffie bij de hand, ik kan een lekker ommetje maken in mijn pauze. Daarnaast ben ik veel productiever en gelukkig zijn mijn collega’s altijd dichtbij als ik vragen heb. Ik kan namelijk met ze (video)bellen. Ik vind het heerlijk dat ik mijn eigen tijd kan indelen en niet afgeleid wordt door alles om me heen. Ik ben dankbaar dat mijn werkgever mij het vertrouwen geeft dat ik vanuit huis mag werken en dat de faciliteiten goed zijn.

Je gaat op zoek naar een manier die bij jou past. Lees dat verhaal één of meerdere keren per dag door, zorg dat het positief geformuleerd is. Dan ga je het geloven en ga je het manifesteren. Doordat je er open en positief instaat, kun je met je werkgever in gesprek over de mogelijkheden. Wie weet sluiten jullie een compromis die voor beide goed werkt.

Het nieuwe normaal

Het nieuwe normaal is zo zwaar als je het zelf maakt. Maar het geldt voor alles in je leven wat je niet meer dient. Ben je niet blij met je werk? Schrijf op hoe je graag wilt dat het is en neem inspired action. Niet blij met je huidige financiële situatie? Schrijf op hoe je het voor je ziet en vooral hoe je je erbij wilt voelen. Dat is zo krachtig!

Welk verhaal ga jij herschrijven Wat wordt voor jou het nieuwe normaal?

afsluiting blog Margreet Stegeman

Spread the love