fbpx
Selecteer een pagina
Wat brengt de toekomst na long covid - Margreet Stegeman

Wat brengt de toekomst na long covid?

Een antwoord op deze vraag moet ik je (nog) schuldig blijven. Ik heb geen idee wat de toekomst mij brengt. Ik weet alleen hoe het nu met me gaat. Meestal gaat het goed en leef ik bij de dag. Maar er zijn ook momenten dat ik het doodeng vind. Want wat gaat de toekomst mij brengen na long covid?

Wat gaat de toekomst mij brengen?

Ik voel nu nog steeds dat ik aan het herstellen ben, maar wat als dat niet zo is? Of niet volledig. Kan ik straks weer werken? En wat ga ik dan doen? Deze vragen houden mij regelmatig bezig. Gisteren had ik mijn eerste gesprek bij de psycholoog. Daar kwam dit ook naar voren. Ik mag mijn positieve kijk en het verdrietige deel van dingen moeten loslaten, beter in balans brengen.

Rouwen

Bepaalde activiteiten niet meer kunnen is een rouwproces. Die gevoelens mag je van tijd tot tijd ook toestaan. Juist! En dat vind ik moeilijk. Het liefste kijk ik naar de dingen die wel goed gaan. Als ik zie wat ik nu weer kan in vergelijking met vorig jaar om deze tijd, dan krijg ik een lach op mijn gezicht. Ook al is het verre van wat ik het liefste zou kunnen.

Ik heb afscheid moeten nemen (al dan niet tijdelijk) van de dingen die ik graag doe zoals: uit eten met Danny, lange wandelingen maken, met meerdere vriendinnen tegelijk afspreken, werken. En zo zijn er nog veel meer dingen die ik nu niet kan, maar graag weer zou willen oppakken.

Dat toelaten wordt een uitdaging. Ik heb mijn mind zo getraind dat ik snel switch naar wat ik wel kan en wat deze periode mij brengt. Dat zal ik ook blijven doen. Het is tenslotte mijn kracht. Maar als ik me dan wat minder voel. Dan mag ik dat er meer laten zijn. Er even lekker doorheen. Gelukkig krijg ik daar hulp bij.

De toekomst

Zal ik straks weer kunnen schakelen tussen werkzaamheden? In een omgeving werken waar de telefoon gaat en ik alles neer moet leggen? Kan ik weer een uur achtereen op de laptop werken aan dingen waar ik mijn aandacht bij moet houden? En als ik dat wel weer kan, wil ik dan weer terug in zo’n omgeving?

Doordat ik het afgelopen jaar zoveel over mezelf heb geleerd, ben ik er ook achter gekomen in welke omgeving ik mij het fijnste voel. Ik heb kunnen uitzoomen op mijn leven en wat ik voor covid allemaal deed. Wat er wel en niet bij mij paste. Toch ga ik me er nog niet te druk over maken. Ik pluk de dag en blijf nieuwe en waardevolle avonturen beleven

Ik wil in ieder geval het gevoel hebben dat ik iets kan bijdragen. Ik wil de wereld mooier maken. Het liefste op mijn eigen manier. Ik ben benieuwd hoe jij het leven ziet. Ben je gelukkig met waar je nu staat? En zou je iets willen veranderen. Laat het me weten hieronder of stuur me een DM op Instagram

 

Liefs Margreet - Margreet Stegeman

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spread the love