fbpx

Voor jezelf kiezen om er echt voor een ander te kunnen zijn

Jezelf goed voelen is zoooo enorm belangrijk. Als jij goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor een ander zorgen. Het is mijn waarheid. Eerlijk gezegd vind ik het zelfs egoïstisch als ik niet voor mezelf kies. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Niet voor jezelf kiezen is niet fair tegenover de ander

Ik weet niet hoe het met jou zit? Maar ik vind dat ik altijd het beste van mezelf moet geven. Daarom is voor jezelf kiezen altijd een goede reden.

Zit je een dag niet lekker in je vel? Zeg dan je afspraken af. En ja, dat kun je maken tegenover de ander. Doordat jij nu voor jezelf kiest, kun jij opladen. Een volgende keer heb jij de juiste vibe als je met deze persoon afspreekt. Zij krijgen dan de beste versie van jezelf

Zo zijn we niet geprogrammeerd

Dit voelt niet natuurlijk. Jij hebt waarschijnlijk ook van huis uit meegekregen dat je een afspraak niet afzegt, tenzij je een hele goede reden hebt. Je niet fijn voelen staat niet op het lijstje van goede redenen. We moeten niet miepen, maar doorgaan.

Ik moet zeggen dat ik het ook nog steeds lastig vind om echt voor mezelf te kiezen. Ik ben al snel geneigd een smoesje te bedenken. Maar ik heb een commitment met mezelf: ik neem verantwoordelijkheid voor alles in mijn leven.

Door een afspraak af te zeggen kom ik die afspraak na. Ik neem verantwoordelijkheid om me goed te voelen. Dat is het beste wat ik voor mezelf en de ander kan doen. De ander heeft recht op de beste versie van mij. Door er zo naar te kijken, vind ik het al makkelijker om voor mezelf te kiezen.

Wat heb jij nodig om voor jezelf te kiezen

Persoonlijk leiderschap is ervoor zorgen dat jij je altijd goed voelt. We passen ons nog te vaak aan anderen. Maar wat heb jij nodig om je goed te voelen? Wat heb jij nodig om het beste uit je leven halen? Dat kan van alles zijn:

  • Wandeling maken
  • Schrijfmoment inplannen
  • Een dag geen afspraken te hebben
  • Et cetera

Wees vooral eerlijk naar jezelf. Luister naar je intuïtie en zorg je goed voor jezelf. Je intuïtie is je superpower tenslotte.

Wat ga jij vandaag doen om je goed te voelen en echt voor jezelf te kiezen?

Ik ben benieuwd. Laat een reactie hieronder achter. Of stuur me een berichtje op Instagram.

 

 

Kennis + weten = wijsheid

Je kunt nog zoveel weten en zoveel kennis opdoen. Maar het werkt pas als je echt toepast in je leven. Dat heb ik zelf ondervonden. Pas toen ik in de actiemodus kwam veranderde alles in mijn leven.

Hoe verloopt de communicatie tussen je brein en lichaam

Ons brein en lichaam communiceren 24/7 met elkaar. Maar wij luisteren niet altijd. Hoe zorg je ervoor dat je beter leert luisteren naar jezelf? In deze blog lees je er alles over

Hoe wil jij ’s ochtends wakker worden

Jarenlang voelde ik met moe en futloos als ik ’s ochtends wakker werd. Ik sleepte mezelf de dagen door. Totdat ik het niet langer zo wilde. In deze blog en bijbehorende podcast vertel ik wat ervoor zorgde dat ik nu wel blij en vrolijk mijn bed uitspring.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!