fbpx
Selecteer een pagina

Voor jezelf kiezen om er echt voor een ander te kunnen zijn

Jezelf goed voelen is zoooo enorm belangrijk. Als jij goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor een ander zorgen. Het is mijn waarheid. Eerlijk gezegd vind ik het zelfs egoïstisch als ik niet voor mezelf kies. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Niet voor jezelf kiezen is niet fair tegenover de ander

Ik weet niet hoe het met jou zit? Maar ik vind dat ik altijd het beste van mezelf moet geven. Daarom is voor jezelf kiezen altijd een goede reden.

Zit je een dag niet lekker in je vel? Zeg dan je afspraken af. En ja, dat kun je maken tegenover de ander. Doordat jij nu voor jezelf kiest, kun jij opladen. Een volgende keer heb jij de juiste vibe als je met deze persoon afspreekt. Zij krijgen dan de beste versie van jezelf

Zo zijn we niet geprogrammeerd

Dit voelt niet natuurlijk. Jij hebt waarschijnlijk ook van huis uit meegekregen dat je een afspraak niet afzegt, tenzij je een hele goede reden hebt. Je niet fijn voelen staat niet op het lijstje van goede redenen. We moeten niet miepen, maar doorgaan.

Ik moet zeggen dat ik het ook nog steeds lastig vind om echt voor mezelf te kiezen. Ik ben al snel geneigd een smoesje te bedenken. Maar ik heb een commitment met mezelf: ik neem verantwoordelijkheid voor alles in mijn leven.

Door een afspraak af te zeggen kom ik die afspraak na. Ik neem verantwoordelijkheid om me goed te voelen. Dat is het beste wat ik voor mezelf en de ander kan doen. De ander heeft recht op de beste versie van mij. Door er zo naar te kijken, vind ik het al makkelijker om voor mezelf te kiezen.

Wat heb jij nodig om voor jezelf te kiezen

Persoonlijk leiderschap is ervoor zorgen dat jij je altijd goed voelt. We passen ons nog te vaak aan anderen. Maar wat heb jij nodig om je goed te voelen? Wat heb jij nodig om het beste uit je leven halen? Dat kan van alles zijn:

  • Wandeling maken
  • Schrijfmoment inplannen
  • Een dag geen afspraken te hebben
  • Et cetera

Wees vooral eerlijk naar jezelf. Luister naar je intuïtie en zorg je goed voor jezelf. Je intuïtie is je superpower tenslotte.

Wat ga jij vandaag doen om je goed te voelen en echt voor jezelf te kiezen?

Ik ben benieuwd. Laat een reactie hieronder achter. Of stuur me een berichtje op Instagram.

 

 

Twee jaar ziek door long covid –

Afgelopen week was het twee jaar geleden dat mijn leven van de ene op de andere dag veranderde. Ik kreeg corona en werd niet weer beter. We zijn nu twee jaar verder. Hoe is het nu? Je leest het in dit artikel

Long covid en EMDR

In deze blog deel ik mijn ervaring over EMDR tijdens mijn long covid herstelreis. Wat is EMDR? Hoe kun je het inzetten? En wat heeft EMDR gedaan voor mij in het herstelproces van long covid. Je leest er alles over in dit artikel.

Balanceren op de drempel van 2024. Struikelen, vallen en weer opstaan

Dankbaar, maar ook verdriet bij de overgang van 2023 naar 2024. In dit artikel lees je mijn struggle van struikelen, vallen en weer opstaan.

Hi,

Hi,

 

It’s me Margreet. Als voormalig zelfsaboteur en levensgenieter sta ik nu echt aan het roer van mijn eigen leven.

Dat is niet altijd zo geweest, totdat ik de magie van schrijven ontdekte en verantwoordelijkheid nam voor alles wat er in mijn leven afspeelt. Ik ontdekte een gouden formule en daar help ik andere vrouwen nu mee.

Op mijn blog neem ik je graag mee in dat proces en geef je handvatten hoe jij ook voor je eigen geluk kunt gaan.

Create some magic, just write!

Spread the love