fbpx
Selecteer een pagina

Als klein meisje droomde ik ervan om een succesvolle zakenmevrouw te worden. Een vrouw met aanzien, in een mantelpakje en pumps. Ik vond die vrouwen op tv heel intrigerend. Echte leiders, vrouwen die ergens voor staan en de wereld laten zien dat het ook anders kan.

Ik speelde als meisje dat ik in mijn auto overal heen reed. Ik was wel (poppen)moeder, maar had ook een eigen carrière. Dat vond en vind ik nog steeds heel belangrijk. Ik wil graag van betekenis zijn voor anderen, het verschil kunnen maken. En dat kan ik nu, door middel van mijn blog.

Mijn leven tot nu toe

Voor het loopbaantraject dat ik op dit moment volg deed ik een opdracht: je leven tot nu toe. De opdracht is om je leven tot nu toe te omschrijven. Hoe zag je gezinssituatie eruit, wat mijn rol is en was in het gezin en hoe ik tot bepaalde keuzes ben gekomen qua opleiding en banen. Een super interessante opdracht.

Door deze opdracht kwam ik ook weer bij dat kleine meisje dat ik vroeger was. Dat kleine meisje dat zo gefascineerd was door die succesvolle zakenmevrouwen. Ik zag in dat ik deze droom nog steeds heb. Niet zozeer in dat mantelpakje, maar ik wil nog steeds die impact maken en de wereld een stukje mooier te maken.

Vroeger dacht ik dat het dan nodig was om van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat te werken, en altijd op hakken en in maatpakken moest lopen. Inmiddels weet ik dat dat geen voorwaarde is, maar dat het om de boodschap gaat die je te vertellen hebt.

Fuck de mening van anderen

Het draait niet om wie de mooiste auto heeft, het gaat niet om hoe de buurvrouw of je schoonmoeder over je denkt, ook niet welke functie je hebt. Het allerbelangrijkste is dat jij doet waar jij je goed bij voelt. Mensen zullen altijd een menig over je hebben.

Ik kan ook echt heel boos worden als er geoordeeld wordt over keuzes die iemand maakt. Een vrouw die ervoor kiest om fulltime thuisblijfmoeder te zijn, wordt gezien als lui. Ga toch werken, je wilt tocht niet teren op het inkomen van je man. Maar als jij er bewust voor kiest om voor je gezin te zorgen, omdat jij je daar goed bij voelt en jouw gezin is hierdoor meer in balans, dan is het goed. Het is juist heel krachtig dat je staat voor wat jij belangrijk vindt.

Hetzelfde geldt voor die vrouw die ervoor kiest om fulltime te werken nadat ze kinderen heeft gekregen. Die krijgt naar hoofd geslingerd dat ze niet voldoende om haar kinderen geeft. Waarom heb je voor kinderen gekozen, terwijl je de zorg overlaat aan een ander.

Laten we wat liever zijn voor elkaar

Wij vrouwen kunnen echt hard tegen elkaar zijn. Vaak zit er een vorm van jaloezie bij, stiekem wil je zelf misschien ook wel zo’n leven, maar durf je die keuze niet te maken.

Hou op met elkaar verwijten! Kijk naar wat jou triggert hierin. Waarom doet het je zoveel? Wat heb je hierin te leren? Dat is pas een interessante vraag die je voor jezelf mag beantwoorden. Dat is iets waar je verder mee kunt. Ga voor je eigen geluk! Veroordeel een ander niet.

Het is zo belangrijk dat we elkaar in onze waarde laten. Stel die ander eens de vraag waarom ze voor deze vorm heeft gekozen. Ga het gesprek aan, in plaats van achter haar rug om een oordeel te hebben. Misschien heeft ze geen andere keuze of begrijp je haar beter als ze het uitlegt. Het valt of staat met communicatie.

Het is ook oké als je het niet met iemands keuze eens bent, maar heb respect voor elkaar. Als we dat meer gaan doen, maken we de wereld een stukje mooier.

Bewonder hoe bijzonder je bent! Dat geldt voor iedereen.

 

Spread the love