fbpx
Selecteer een pagina
Dagboekpraat zen met mijn pen - Margreet Stegeman

Mijn pen als bondgenoot tegen sluimerende angst

#Dagboekpraat – zen met mijn pen

Waar leidt mijn pen mij vandaag naar toe. Mijn motto is zen met mijn pen. Alle antwoorden, gedachten en overtuigingen hengel ik naar boven met mijn pen. Ik deel mijn dagboekpraat en waar mijn pen mij heenleidt in deze korte blogs.

1-8-2023

Mijn pen heeft de afgelopen weken weer eens bewezen hoe nuttig ze is als bondgenoot. Soms voel ik dat ik mag schrijven, maar op het moment dat de pen het papier raakt gebeurt er niks. Dan voel ik me soms zo schaapachtig. Ik voel toch de behoefte om te schrijven? Waarom komt er dan niks? Ik krabbel dan wat op het papier als: ik weet niet wat ik moet schrijven of geen idee wat ik mag horen. Toch weet ik dat het komt omdat ik dan te veel in mijn hoofd zit. En vaak als ik dan toch die krabbels op papier zet ontstaat er iets moois. Zo ook nu.

De sluimerende gedachte van angst

Terwijl ik nietszeggende woorden, tenminste zo leek het, op papier zette, vloeide er ineens iets uit de pen wat mij al een hele tijd bezighoudt. Een sluimerende gedachte van angst. De angst om niet beter te worden, de angst dat ik het over mezelf heb afgeroepen omdat ik niet goed wist wat ik wilde met mijn leven voordat ik covid kreeg, de angst om in de WIA terecht te komen, de angst om …. Er kwam heel veel naar boven. Dat ik niet in detail hier ga omschrijven, maar het werd een heel opstel vanuit mijn ego, mijn hoofd. Die angst sluimerde zachtjes op de achtergrond, maar kwam in alle heftigheid eruit.

Het vertrouwen terugvinden op papier

Niet alles wat ik schrijf is altijd mooi en fijn. Maar ik voel me een heel stuk beter nu het eruit is. Ik kan er dan van een afstandje naar kijken. En zien dat het niet echt van mij is. Door het eruit te gooien voelde ik heel sterk het vertrouwen weer in mijn lijf terugkomen. Die angst, die mag er zijn. Die moet ik niet wegstoppen, want dan gaat het inderdaad sluimeren en komt het ergens weer in alle hevigheid terug. Ik laat het er nu zijn, geef het aandacht en laat het los. Ook dat doe ik op papier.

Het is zo bijzonder om te zien hoe dit iedere keer weer werkt. Vol vertrouwen vooruit. Ik geloof dat er nog meer is dan alleen dit. Dat dit niet mijn leven is en wat ervoor nodig is om dat herstel te voeden zal op mijn pad komen. Daar ben ik van overtuigd.

Liefs Margreet - Margreet Stegeman

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spread the love