fbpx
Selecteer een pagina

Afgelopen week was zo’n week die je niet te vaak moet hebben. Mijn belemmerende overtuigingen zaten mij behoorlijk in de weg. En daar kun je je behoorlijk K*T door voelen.

Zeker omdat ik de laatste tijd me enorm goed voel, zijn dit soort momenten een flink contrast. Het is helemaal niet erg dat er contrast is, dan weet je weer dat je je graag anders wilt voelen.

Een jaar geleden was ik waarschijnlijk in dit gevoel blijven hangen en mezelf zielig gevoeld. Nu niet meer, ik heb tenslotte met mezelf de afspraak gemaakt dat ik me goed wil voelen, no matter what.

Maar hoe kom je nou uit zo’n dipje? Ik pas de choose again methode toe.

Choose again methode

Choose the wattes? Deze methode is ontwikkeld door Gabrielle Bernstein. De methode stopt de spiraal van negatieve gedachten. Je vertraagt ​​je mentale momentum en begint te verschuiven naar meer positieve en bekrachtigende gedachten. Beetje bij beetje, gedachte voor gedachte, zul je je beter voelen en je energie verhogen!

De choose again methode bestaat uit drie stappen.

Stap 1: erken de gedachte. Wees je ervan bewust dat je een negatieve gedachte hebt. Stel jezelf de vraag: “Hoe voel ik me nu?” Schrijf deze gedachte op en erken dat deze gedachte er is.

Stap 2: vergeef de gedachte en jezelf. Wees niet te streng voor jezelf dat je deze negatieve gedachte hebt. Het zorgt voor contrast en contrast zorgt voor groei, persoonlijke groei. Je mag de gedachte dankbaar zijn dat het je laat inzien hoe je je niet wilt voelen. Alleen hierdoor voel ik me vaak al stukken beter.

Stap 3: kies een nieuwe gedachte. Is het zo simpel, yesss it is. Maar ook in deze stap moet je niet te streng zijn voor jezelf. Stel jezelf in deze stap de vraag: “Wat is de beste gedachte die ik nu kan vinden?” Zorg dat de stap niet te groot is. Ga op zoek naar een gedachte waardoor je je beter voelt dan nu. Je kunt niet van je waardeloos voelen shiften naar het ownen van je goud. Die stap is te groot.

Ik zat afgelopen week in de: “Ik ben niet goed genoeg” stand. Door de methode toe te passen ging ik kijken naar de feiten. Er was geen bewijs dat ik niet goed genoeg was. Het gevoel was niet gelijk weg, maar ik voelde me wel beter omdat ik wist dat er geen bewijs is. En zo kun je steeds een stapje verder gaan.

Bovenstaande methode kan ik makkelijk toepassen doordat ik mijn werk op het gebied van bullshit excuses heb gedaan. In deze blog lees je welke 5 stappen ik heb gezet om deze bullshit excuses te elimineren.

 afsluiting blog Margreet Stegeman

 

Spread the love