fbpx
Selecteer een pagina
Dagboekpraat zen met mijn pen - Margreet Stegeman

#Dagboekpraat

Waar leidt mijn pen mij vandaag naar toe. Mijn motto is zen met mijn pen. Alle antwoorden, gedachten en overtuigingen hengel ik naar boven met mijn pen. Ik deel mijn dagboekpraat en waar mijn pen mij brengt in deze korte blogs.

11 juli 2023

Vandaag leidt mijn pen mij naar een gesprek met mijn lichaam. Over hoe ik beter naar haar ga luisteren. Ik zie in dat ik haar de afgelopen jaren heb verwaarloosd. Door haar te negeren ben ik tot driemaal toe in een burn-out terecht gekomen en zit ik nu aan huis gekluisterd door long covid.

Maar ook inzichten zoals wat gebeurt er als we samenwerken? Wat heb heeft mijn lichaam nu nodig om te herstellen. Ik krijg de uitnodiging om meer te voelen. Er zit zo’n enorme wijsheid vanbinnen waar ik meer naar mag luisteren.

Ik kan nog zoveel boeken lezen en luisteren, maar het echte antwoord zit vanbinnen. Is het geen fantastisch inzicht?

Het antwoord op de vraag wat mijn lichaam nu nodig heeft? Een gelijkwaardige samenwerking tussen lichaam, brein en ziel. De verdeling is nu 80% brein (met al haar niet helpende gedachten en overtuigingen), 15% lichaam (dit is al meer dan in het begin van longcovid) en 5% ziel. Dat houdt in dat ik mijn gedachten mag blootleggen. Wat vertellen ze me en wat wil ik niet langer geloven en deze loslaten. Vaker contact maken met mijn ziel door meditaties en visualisaties. En de verbinding met mijn lichaam door de pijn en andere klachten te voelen. Ze te erkennen, ze er te laten zijn en er geen oordeel op hebben.

Ik ben benieuwd waar mijn pen mij morgen brengt. Tot weer een nieuwe dagboekpraat.

Liefs Margreet - Margreet Stegeman

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spread the love