fbpx
Selecteer een pagina
Ik herstel op mijn eigen manier van long covid - Margreet Stetgeman

I’m unstoppable

I’m unstoppable! Dat is eerste dat er in me opkomt als ik de eerste stappen buiten de deur zet vandaag. Want ik ben niet meer te stoppen. Het waait enorm vandaag en het regent zelfs (buienradar had het dus niet bij het juiste einde). Daar vindt mijn brein van alles van. Maar ik heb besloten me daar niet meer door te laten tegenhouden. Ik ga me nergens meer door laten tegenhouden in mijn herstelproces. Ik heb besloten me komende maanden over te geven en met de flow mee te bewegen.

Ik waardeer het enorm dat mijn brein me veilig wil houden, maar een fijne wandeling is hartstikke safe. Dat is wat ik mijn brein leer. Ik heb alle tijd voor die wandeling. En die wind, ach die wind zorgt ervoor dat de bomen hun blaadjes kunnen laten vallen en dat de zaadjes van planten en bomen een nieuw plekje vinden om in het voorjaar te ontkiemen.

De wind helpt me

De wind helpt me om mijn hoofd leeg te maken. Dus zo erg is die wind niet. Klinkt fantastisch en ik voel het nu ook echt. En daar ben ik zo godsgruwelijk dankbaar voor. Een half jaar geleden durfde ik bij het kleinste zuchtje wind de deur niet eens uit. Bang voor weer een paniekaanval. Bang dat ik weer zo benauwd word. Maar die angst dient mij niet langer. Dankzij EMDR en het boek The Way Out van Alan Gordon kan ik er op een andere manier naar kijken.

Dat gebeurde in de periode dat ik nog moest herstellen van covid en de longontsteking. Ik ben nu een heel ander mens. Mijn lichaam is inmiddels hersteld. Al geeft mijn brein nog andere signalen door aan mijn lichaam. Het is oké, het is een systeemfoutje. En daar werk ik nu aan om mijn systeem te her programmeren.

Ik ga herstellen van long covid op mijn manier

Nee, ik ben er nog niet. Maar ik ben op de goede weg. Ik geef me over aan het proces en bekijk per dag hoe ik een stapje vooruitga. Dankzij het schrijven in mijn journal zie ik ook dat ik stappen maak en vooruitga. Ik ben niet te stoppen. Ik ga herstellen en op mijn manier! Mocht je niets willen missen en mijn proces willen volgen. Schrijf je dan hier in voor mijn updates per mail.

Liefs Margreet - Margreet Stegeman

1 Reactie

  1. sgxUOzbRh

    histoire du levitra Our analysis then produced a final ranked list of HDFs based on this score, which summarizes the composite evidence from all input sources of a particular gene being involved in IAV infection Supplementary Data 2

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spread the love