fbpx
Selecteer een pagina
How to do the work - Nicole LaPera

How to do the work – Nicole LaPerra

Ik ben benieuwd naar dit boek. Deze hele long covid reis zie ik als uitnodiging om het innerlijk werk te doen. Ik geloof heel sterk ik het tij kan keren, maar alleen als ik van binnenuit werk.

Mijn burn-outs zijn en goed voorbeeld van dat ik het altijd buiten mezelf zocht. Daardoor kwamen ze ook steeds terug. Ik legde de verantwoordelijkheid voor het opbranden neer bij mijn werkgever. Ik keek niet naar de rol die ik er zelf in speelde. Tijdens mijn sessies met de psychotherapeut kwam wel ter sprake hoe ik tegen de wereld aankeek. Maar op dat moment was ik er nog niet klaar voor om dat echt aan te kijken. Dat kwam later, bij volgende burn-outs, wel aan de oppervlakte. Maar nu tijdens deze long covid periode ben ik er klaar voor om dit helemaal te omarmen. Maar waar begin je?

Je lijf trekt aan de bel

Ziek zijn is in mijn ogen je lijf dat aan de bel trekt. Joehoe, tijd om een pas op de plaats te maken. Het is dan zaak om uit te vogelen wat je lichaam je vervolgens wel vertellen. Daarvoor moet je dezelfde taal spreken.

Ik kan de taal van mijn lichaam steeds beter ontcijferen, maar ik heb nog wel een paar lesjes taalcursus nodig. Het is onderdeel van de reis. Ik heb nog geen idee wat de bestemming is. Maar het kan niet anders dan heel mooi zijn 😁.

How to do the work

Dit boek spreekt me daarom heel erg aan. Het gaat over een holistische kijk op het leven. Alles is met elkaar verbonden: je lichaam, geest en spirit. In de psychologie kijken ze vooral naar je geest. Wat gaat daar in je om en hoe kunnen we dat fixen. Naar een arts in het ziekenhuis ga je voor je lichamelijke klachten. Terwijl alles met elkaar verbonden is. Dat heb ik wel geleerd. Daarom word ik ook zo blij van dit soort boeken en initiatieven. Laten we naar het totaal plaatje kijken. Alleen dan kunnen we ervoor zorgen dat er balans komt.

Long covid is hier een heel mooi voorbeeld van. Ik ervaar fysieke klachten, maar volgens de onderzoeken is er niets aan de hand. En toch is het er. Inmiddels zijn er onderzoeken waaruit blijkt dat er op microniveau wel degelijk wat met het lichaam aan de hand is. Maar hoofdzakelijk is de verbinding tussen je brein en lichaam verstoort. Ik heb zowel lichamelijke als mentale klachten. Je kunt niet het een oplossen en het andere links laten liggen.

Multidisciplinair is de sleutel

Ik geloof daarom in het bundelen van krachten. In het revalidatietraject heb ik gezien hoe fijn het is als je van verschillende disciplines gebruik kunt maken. Ook geloof ik dat er niet één oplossing is, maar dat er verschillende bronnen zijn waar je uit kunt putten. Ik ben nu aan het ontdekken wat voor mij het beste werkt. Uit alle bronnen kan ik wel iets voor mezelf halen. Nu ga ik stoppen anders krijg ik het boek nooit uit. Maar eerst een fysieke activiteit en mentaal ontspannen. Anders ben ik straks compleet overprikkeld.

Tot schrijfs! En uiteraard laat ik je weten wat ik van het boek vond. Ben jij nieuwsgierig? Je vindt het boek hier. Of lees je net als ik liever op je e-reader, dan heb je wat aan dit exemplaar.

Liefs Margreet - Margreet Stegeman

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spread the love