fbpx
Selecteer een pagina

Ideeënstroom

Je kent het misschien wel: je bedenkt iets fantastisch. Je ziet het al helemaal voor je, het is je meest geweldige idee ooit. Maar je kent jezelf, je bent een echte ideeënfontein. Daarom laat je het rusten, morgen maar eens kijken.

Soms is het er de volgende dag nog, maar soms is het weg. Het fantastische gevoel. Of je bent nog steeds enthousiast, maar je maakt er iets groots van. Je hebt er nog heel veel tijd voor nodig om eraan te werken.

En dan ineens…..heeft iemand anders jouw idee uitgevoerd. Bijna word je boos op de ander, omdat ze jouw idee gejat heeft. Geen idee hoe ze dat heeft kunnen doen, aangezien je het met niemand gedeeld hebt. Shit shit shit, nu kun jij er niets meer mee doen, je bent tenslotte geen copycat.

Bovenstaande is precies zoals het bij mij heel vaak gaat. Ik laat ideeën te lang liggen waardoor ik een ander de ruimte geeft om het idee ook tot uitvoering te brengen.

Big magic

En toen las ik het boek van Elizabeth Gilbert – Big Magic.(aff.) In haar boek vertelt ze over hoe we onze verborgen talenten ontdekken. Maar ook hoe we onze ideeën kunnen omarmen en nieuwe uitdagingen aan kunnen gaan. Op weg naar een leven waar je altijd al van hebt gedroomd.

In haar boek heeft ze het over het proces van ideeën die komen en gaan. Als jouw energie goed is, dan komen de ideeën. Zodra jij het te lang in de ijskast laat staan kan het zijn dat het idee naar een ander over vliegt. Dat hoeft helemaal niet negatief te zijn, in tegendeel. Zoals het idee bij jou is binnengekomen, zo komt het idee niet bij een ander binnen. Je hebt het gevoel dat een ander jouw idee heeft ‘gejat’, maar de uitvoering is nooit exact zoals jij het had bedacht.

Daarnaast was er een reden waarom jij niks met het idee hebt gedaan, het is daarom goed zo. Tenzij je je geroepen voelt er toch nog iets mee te doen, dan kun je er altijd nog je eigen sausje over gieten.

Geen bullshit excuses meer

Mocht het zo zijn dat je niks met je idee hebt gedaan, omdat je niet durft of omdat je niet weet waar je moet beginnen, dan is het tijd om je af te vragen of je daar misschien aan mag werken. Dat is aan jou. Ik ben wel klaar met mijn eigen bullshit excuses om mijn ideeën niet uit te voeren. Everything is figureoutable zoals Marie Forleo zou zeggen, en zo is het ook.

Laten we meer onze plek ownen hier op aarde en gaan voor waar we kriebels van in onze buik hebben.

Ik ga aan de slag met mijn te gekke ideeën en lanceer ze binnenkort. Start before you ready is nog zo’n geweldig advies.

Wel idee heb jij op de plank liggen waar je echt iets mee mag doen? Dat kan van alles zijn, het is aan jou of je er iets mee doet.

afsluiting blog Margreet Stegeman

 

 

 

 

PS ls je het boek van Elizabeth Gilbert wilt lezen, bestel ‘m dan via deze link. Dan sponsor je mij ook nog een beetje 😉

Spread the love