fbpx
Selecteer een pagina
De kracht van rust even stilstaan en bijkomen van avonturen - Margreet Stegeman

De kracht van rust: even stilstaan en bijkomen van avonturen

Als avonturier is het belangrijk om soms even niet te reizen en wat langer op dezelfde plek te blijven. Even bijkomen van alle ervaringen en avonturen die je de laatste tijd beleefd hebt. Erbij stil staan en ervan genieten. Dat is precies wat ik nu aan het doen ben. Even bijkomen van alle mooie avonturen die ik afgelopen tijd beleefd heb.

Nieuwe avonturen

Nieuwe avonturen kosten energie. En zijn het meer dan waard. Toch merkte ik vorig weekend dat het tijd was om even op de rem te trappen. Ik was bij de buurvrouw gaan koffiedrinken. Mijn neefje Otis was voor de eerste keer wennen bij mijn moeder, dus ook even buurten. Op zaterdag toch even bij Xem kijken tijdens zijn wedstrijd. Je leest het al, eventjes noem ik vaak. Maar die eventjes dingen waren er te veel geworden.

De paasdagen brachten we met het gezin door. Gezellig brunchen en samen eten. Ik merkte al dat ik het zwaar had. Ik maakte slechte nachten want mijn brein was overprikkeld. Dat helpt niet bij het herstellen. Daarom onderneem ik deze week geen grootse nieuwe avonturen. Ik pak mijn rust. Lekker cocoonen en opladen. Maar ook reflecteren. Wat ging er goed. Zijn er dingen die ik anders kan aanpakken de volgende keer?

De omstandigheden

Soms zijn het ook de omstandigheden die net in elkaar overlopen waardoor het zwaarder wordt. Bijvoorbeeld op vrijdag koffiedrinken bij de buurvrouw en zaterdag bij Xem kijken kunnen best samengaan. Maar slecht slapen zorgt ervoor dat het op dat moment niet gaat. Dat zijn zaken waar ik (bijna) geen invloed op heb. Wel kan ik de volgende keer een andere keuze maken als ik een slechte nacht heb gehad. Een extra rustmoment inlassen of zo.

Het is een avontuur op zich. Ik vind het heerlijk om lekker te cocoonen en te journallen. Ik hoef ook niet altijd grootse avonturen te beleven om stapjes vooruit te maken. En deze week wordt sowieso een drukke week. We hebben namelijk een feestweekend voor de boeg. Daan wordt 17 en dat mag natuurlijk uitgebreid gevierd. Door hem dan, laat dat duidelijk zijn. Ik heb zeker mijn aandeel, maar op sommige momenten haak ik af.

Geniet van deze mooie dag en tot schrijfs. En ben je benieuwd naar beelden van mijn avonturen? Bekijk ze op Instagram.

Liefs Margreet - Margreet Stegeman

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spread the love