fbpx
Selecteer een pagina
Dagboekpraat zen met mijn pen - Margreet Stegeman

De kracht van richtingaanwijzers 

#Dagboekpraat – zen met mijn pen

Waar leidt mijn pen mij vandaag naar toe. Mijn motto is zen met mijn pen. Alle antwoorden, gedachten en overtuigingen hengel ik naar boven met mijn pen. Ik deel mijn dagboekpraat en waar mijn pen mij stuurt in deze korte blogs.

Vandaag leidt mijn pen mij naar een heel mooi inzicht. Terwijl ik luisterde naar een podcast viel het kwartje ineens. Pats boem, zo op mijn hoofd. Kon niet missen. De vrouw vertelde hoe ze baarmoederhalskanker op haar 26e kreeg en dat dit een richtingaanwijzer was voor haar verdere leven. Ik vond dat zo mooi en is gaan borrelen in mijn binnenste.

Je hoort altijd grootse verhalen over levens veranderende gebeurtenissen waarnaar het leven 180 graden draaide. Gebeurtenissen zoals heftige ziektes, depressie, grote verliezen, burn-outs etc. Lang heb ik mezelf verweten dat ik niet genoeg heb gedaan met de burn-outs die mij zijn overkomen. Drie zijn er toch best veel. Waarom heb ik het roer daarna niet omgegooid en ben ik weer in die ellende terechtgekomen.

Vandaag kwam het inzicht: het zijn richtingaanwijzers op jouw pad. Het zijn gewoon richtingaanwijzers van het leven. En ineens voelt het anders, minder zwaar. Want ik heb heel veel geleerd van mijn burn-outs en het verlies van onze zoon, mijn vader en een dierbare die zelfmoord heeft gepleegd. Dit waren slechts richtingaanwijzers op mijn weg. Zo fijn.

Tijdens het schrijven kwam ik ook tot mijn onderbewuste angst dat deze long covid periode misschien ook weer niet die verandering waar ik zo naar verlang met zich meebrengt. Nu kijk ik daar anders naar. Ook long covid is slechts een verkeersbord die ik tegenkom tijdens mijn reis. Het is een enorm stopbord dat mij dwingt om rust te pakken en mezelf opnieuw te leren kennen. Het is een prachtige uitnodiging. En door er zo naar te kijken voelt het al lichter.

Ik loop precies het goede pad en volg de richtingaanwijzers die ik tegenkom. Meer hoef ik niet te doen. Heerlijk!

Weer helemaal zen met de pen dus. Ik ben benieuwd: ben jij ook zo streng voor jezelf?

Liefs Margreet - Margreet Stegeman

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spread the love