fbpx
Selecteer een pagina

Werken vanuit flow, maar wel met structuur

Ik hou van het werken vanuit flow. Ik vind het vervelend als er dingen vastgelegd zijn waar ik me aan moet houden.
Tenminste dat is wat ik mezelf heb aangepraat. Met als resultaat: er kwam niets uit mijn handen. Ik werkte hele dagen in en aan mijn business, maar ik boekte geen resultaat.

Ik besloot dat het anders moest. Ik ga werken met een planning, een planning die als houvast dient, maar waar ik wel vanaf mag wijken .
Dat heb ik nodig blijkbaar.

In 2018 volgde ik de productiviteitscursus van Charlotte van ’t Wout en zijn werkt met themadagen. Dat was een beetje naar de achtergrond gezakt. Maar ik ga de draad weer oppakken.

Themadagen

Themadagen zorgen ervoor dat ik me iedere dag focus op een bepaald onderwerp. Zo krijg ik meer gedaan en denk ik niet aan het einde van de week: shit, ik heb nog niets gedaan aan mijn naamsbekendheid of ik moet nog een blog schrijven.
Ik heb de dagen nu als volgt ingedeeld:
• maandag: marketing
• dinsdag: schrijven
• woensdag: CEO
• donderdag: persoonlijke ontwikkeling
• Vrijdag: administratie/ cijfers/ financiën
• Weekend: op zondag nieuwe planning voor de komende week maken

Marketing maandag:
Deze dag werk ik voornamelijk aan naamsbekendheid, posts inplannen op social media, wat kan ik nog meer doen om mijn expertstatus te vergroten, nieuwsbrieven opzetten en versturen etc.

Schrijven op dinsdag:
Op dinsdag schrijf ik blogs voor mijn klanten en maak ik een opzet voor mijn eigen blogs. Werk ik vooruit met teksten voor mijn blogs.

CEO woensdag:
Dit is de dag dat ik aan mijn bedrijf werk, in plaats van in mijn bedrijf. Welke processen moeten bijgestuurd worden, wat loopt er goed en wat minder goed. Hoe staat het met mijn missie en visie, klopt mijn verdienmodel nog steeds, welke focus heb ik de komende tijd, strategieën bepalen, doelen stellen en bijschaven etc.

Development donderdag:
De donderdag gebruik ik voor persoonlijke ontwikkeling. Het lezen van interessante boeken over een bepaald onderwerp, het volgen van een cursus, research, luisteren van interessante podcast en bekijken van you tube filmpjes. Kortom mezelf onderdompelen in nieuwe kennis en groeien als mens en als ondernemer.

Finance Friday:
Naast het invoeren van facturen en het verwerken van de gewerkte uren, heb ik vanaf nu ook een afspraak met mijn geld. Aan mijn moneymindset mag ik nog werken en dat doe ik op deze dag. Om als ondernemer te groeien moet je je cijfers kennen. Dit is mijn minst favoriete onderwerp, maar ik weet dat het heel belangrijk is. Ik ga uitzoeken hoe ik het voor mezelf fun kan maken.

Dit moet er de komende tijd voor zorgen dat ik meer structuur in mijn business krijg en er daardoor meer uit mijn handen komt. Ik heb er nu een paar dagen mee gewerkt en het voelt fantastisch. Iedere dag maak ik een planning wat ik concreet wil aanpakken en daar ga ik mee aan de slag.

Mocht er onverhoopt iets tussenkomen, dan is dat prima. Ik ben tenslotte ondernemer en ik heb de vrijheid om mijn dag anders in te delen. Maar deze houvast is echt ontzettend fijn.

Werk jij ook met een bepaalde structuur of planning? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

afsluiting blog Margreet Stegeman

 

Spread the love